Sopa de ajo, of knoflooksoep, is een klassieke Spaanse soep die simpel te maken is met slechts enkele ingrediënten. Met de rijke smaak van knoflook en de subtiele rokerigheid van paprikapoeder biedt deze soep een heerlijke warmte op koude dagen.
Gebruik oud of droog brood voor het beste resultaat. Dit neemt de bouillon beter op.
Zorg ervoor dat de gerookte paprikapoeder vers is om de volle smaak en kleur te behouden.
Probeer de eieren niet te lang te koken om te voorkomen dat ze te taai worden.
Gebruik oud of droog brood voor het beste resultaat. Dit neemt de bouillon beter op.
Zorg ervoor dat de gerookte paprikapoeder vers is om de volle smaak en kleur te behouden.
Probeer de eieren niet te lang te koken om te voorkomen dat ze te taai worden.
Deze Spaanse knoflooksoep krijgt een gezondheidsscore van 6 uit 10. De soep bevat gunstige ingrediënten zoals knoflook, olijfolie en eieren, die respectievelijk goed zijn voor de weerstand, gezonde vetten leveren en eiwitten bieden. Echter, de hoeveelheid olijfolie per portie is aan de hoge kant, het gebruikte brood (vaak witbrood) levert relatief weinig vezels, en de bouillon uit pot kan samen met toegevoegd zout het natriumgehalte flink verhogen. Kies voor een gezondere versie volkorenbrood, gebruik bouillon met minder zout en wees matig met de olijfolie.
Energie | 559 kcal |
---|---|
Vetten | 33.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.5 g |
Koolhydraten | 38.7 g |
waarvan suikers | 10.3 g |
Vezels | 1.7 g |
Eiwitten | 25.4 g |
Zout | 3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept