Vegan Boerenkoolpesto

(Nog geen beoordelingen)

Deze vegan boerenkoolpesto is een smaakvolle en gezonde manier om je groene groenten binnen te krijgen. Het heeft een diepe groene kleur en een knapperige, nootachtige textuur die zowel smaak als frisheid aan je gerechten toevoegt.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Keukenmachine

Bereiding

  1. Stap 1 Was de boerenkool en verwijder de stelen. Hak de bladeren grof.
  2. Stap 2 Doe de boerenkool, olijfolie, knoflook, edelgistvlokken, ongeveer de helft van de amandelen, peper en zout in een keukenmachine.
  3. Stap 3 Verwerk tot het een dikke, enigszins grove pesto wordt.
  4. Stap 4 Voeg meer olijfolie of een beetje water toe om naar wens te verdunnen en controleer de smaak. Voeg indien nodig extra peper en zout toe.
  5. Stap 5 Voeg de overige amandelen toe en pulseer tot ze gehakt zijn maar niet te klein. Een nootachtige, grove textuur is erg lekker!

Tip

Gebruik direct of bewaar tot 7 dagen in een potje in de koelkast. Het kan ook goed ingevroren worden. Dit kan tot maximaal 3 maanden. Je kunt het invriezen in ijsblokjesvormen zodat je precies kan gebruiken wat je nodig hebt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 174 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 2 oktober 2024

Tip

Gebruik direct of bewaar tot 7 dagen in een potje in de koelkast. Het kan ook goed ingevroren worden. Dit kan tot maximaal 3 maanden. Je kunt het invriezen in ijsblokjesvormen zodat je precies kan gebruiken wat je nodig hebt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 219 kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 6 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 4 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account