Zelfgemaakte Krokant Gebakken Vissticks

(Nog geen beoordelingen)

Deze zelfgemaakte krokante gebakken vissticks zijn heerlijk, gemakkelijk te maken en zitten boordevol eiwitten. Ze zijn een gezonde keuze voor zowel kinderen als volwassenen en geven een nostalgisch gevoel terug naar de klassieke vissticks. Serveer ze met je favoriete dipsauzen voor een lekkere maaltijd.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Ovenrooster
  • Oven
  • Kommen

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Dep de visfilet aan beide kanten droog met een keukenpapiertje. Snijd de vis in stukken van ongeveer 1 centimeter dik en 7,5 centimeter lang.
  2. Stap 2 Leg de panko paneermeel op een grote bakplaat en verspreid in een gelijkmatige laag. Spray het paneermeel in met bakspray. Bak gedurende 2 minuten. Roer dan het paneermeel even en bak nog 2-3 minuten tot het goudbruin is.
  3. Stap 3 Doe het paneermeel in een kom en voeg de kruiden toe: zout, zwarte peper, uienpoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en cayennepeper. Zet apart.
  4. Stap 4 Klop in een aparte kom de eieren met melk naar keuze. Zet opzij.
  5. Stap 5 Leg een ovenrooster op de bakplaat en vet in met bakspray.
  6. Stap 6 Doop elk stuk vis in het eimengsel, gebruik dan een tang om het door het paneermengsel te rollen tot het helemaal bedekt is. Verplaats elke visstick met de tang naar het ovenrooster. Laat ongeveer 2,5 centimeter ruimte tussen de vissticks.
  7. Stap 7 Spray de bovenkant van de vissticks royaal in met de bakspray. Bak in de oven gedurende 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Serveer met jouw favoriete saus.

Tip

Probeer kabeljauwfilets te krijgen die minstens 1,5 tot 2 centimeter dik zijn.

Om in te vriezen: leg de gebakken, afgekoelde vissticks op een bakplaat. Vries ze in op de bakplaat en verplaats ze naar een vriesbestendige zak wanneer ze bevroren zijn.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 70 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 29 september 2024

Tip

Probeer kabeljauwfilets te krijgen die minstens 1,5 tot 2 centimeter dik zijn.

Om in te vriezen: leg de gebakken, afgekoelde vissticks op een bakplaat. Vries ze in op de bakplaat en verplaats ze naar een vriesbestendige zak wanneer ze bevroren zijn.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 255 kcal
Vetten 3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 21 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 32 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account