Broodje Gochujang Kip (Slowcooker)

(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke zoete en pittige gochujang-kipsandwiches barsten van smaak. Een makkelijk recept, ideaal voor feestjes: zet de slowcooker aan en je hebt er geen omkijken meer naar!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    2 uur
  • Totaal
    2 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Om mee te serveren

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Bakplaat of braadslee

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de kippenbouillon, sojasaus, gochujang, sesamolie, rijstazijn, suiker, gember, knoflook en maïszetmeel in grote slowcooker. Klop alles tot een gladde saus.
  2. Stap 2 Plaats de kippendijen in de saus en draai ze een paar keer om, zodat alles goed bedekt is met de saus.
  3. Stap 3 Kook op lage temperatuur gedurende 6 uur of op hoog gedurende 2 tot 3 uur.
  4. Stap 4 Gebruik een schuimspaan of een grote vork om de kip over te brengen naar een bakplaat of braadslee om zo de sappen op te vangen.
  5. Stap 5 Trek de kip uit elkaar met twee vorken en doe alles terug in de slowcooker bij de saus. Roer goed door.
  6. Stap 6 Serveer direct of houd warm in de slowcooker om later te serveren.
  7. Stap 7 Wanneer je klaar bent om te serveren gebruik je een schuimspaan om kip op een geroosterd broodje te leggen samen met jouw favoriete toppings. Dek af met de andere helft van het broodje.

Tip

Voel je vrij om het recept te verdubbelen om een groter gezelschap te bedienen.

Dit recept is ook lekker met kokosrijst of zilvervliesrijst en een komkommersalade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 2119 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 29 september 2024

Tip

Voel je vrij om het recept te verdubbelen om een groter gezelschap te bedienen.

Dit recept is ook lekker met kokosrijst of zilvervliesrijst en een komkommersalade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 477 kcal
Vetten 12 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 47 g
waarvan suikers 18 g
Vezels 3 g
Eiwitten 41 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account