Barbacoa de Res - Mexicaanse Pulled Beef (Slowcooker)

(Nog geen beoordelingen)

Barbacoa de Res is een traditioneel Mexicaans gerecht waarbij rundvlees langzaam wordt gegaard tot het zacht en smaakvol uit elkaar valt. Oorspronkelijk werd het vlees in bananenbladeren gewikkeld en in een ondergrondse oven bereid, maar met een slowcooker kun je deze rijke smaken thuis eenvoudig nabootsen. Een verslavend lekker gerecht dat perfect is voor taco's, burrito's of salades.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    8 uur
  • Totaal
    8 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Snijplank
  • Tang

Bereiding

  1. Stap 1 Doe alle ingrediënten, behalve de laurierblaadjes, in de slowcooker.
  2. Stap 2 Gebruik een tang om alles voorzichtig te mengen.
  3. Stap 3 Voeg de laurierblaadjes toe en dek af.
  4. Stap 4 Kook op lage stand gedurende 8 tot 9 uur, of op hoge stand gedurende 4 tot 5 uur.
  5. Stap 5 Het rundvlees moet mals zijn en makkelijk uit elkaar vallen wanneer je er met een vork doorheen gaat.
  6. Stap 6 Als het niet gemakkelijk gaat kook je het nog iets langer.
  7. Stap 7 Haal het rundvlees uit de slowcooker en leg op een snijplank. Gebruik twee vorken om het vlees uit elkaar te trekken.
  8. Stap 8 Plaats het rundvlees terug in de slowcooker, roer even door en laat het de sappen absorberen.
  9. Stap 9 Serveer de barbacoa direct uit de slowcooker of leg het op een serverschaal en garneer met gehakte koriander en limoenpartjes.

Tip

Bewaar de barbacoa 4-5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast of vries het in voor 1-3 maanden.

Maak gebruik van de sappen in de slowcooker om de barbacoa vochtig en smaakvol te houden wanneer je het opnieuw opwarmt.

Experimenteer met verschillende toppings zoals uien, koriander, of een scheutje limoensap.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 558 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 27 september 2024

Tip

Bewaar de barbacoa 4-5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast of vries het in voor 1-3 maanden.

Maak gebruik van de sappen in de slowcooker om de barbacoa vochtig en smaakvol te houden wanneer je het opnieuw opwarmt.

Experimenteer met verschillende toppings zoals uien, koriander, of een scheutje limoensap.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 430 kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigde vetzuren 11 g
Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 1 g
Eiwitten 44 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account