Romige Pasta met Pesto en Boerenkool

(Nog geen beoordelingen)

Verwen jezelf met deze romige pasta met pesto en boerenkool. Een smaakvol en voedzaam gerecht. Met slechts een paar simpele ingrediënten is dit recept in een handomdraai klaar.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min
Pinterest
Romige Pasta met Pesto en Boerenkool
Deze fusionpasta combineert de Italiaanse pestotraditie met de Nederlandse superfood boerenkool, waardoor je een heerlijk gerecht krijgt dat rijk is aan vitamine K en antioxidanten.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote koekenpan of wok
  • Kookpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Stap 2 Laat de uien 10 minuten bakken, tot ze zacht worden en licht beginnen te verkleuren.
  3. Stap 3 Voeg de boerenkool en 100 milliliter water toe, dek af en kook 5 minuten, of tot de boerenkool geslonken is.
  4. Stap 4 Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Stap 5 Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  6. Stap 6 Meng de pasta met het uimengsel, de zachte kaas en de pesto.
  7. Stap 7 Voeg indien nodig wat kookvocht toe om het wat dunner te maken.
  8. Stap 8 Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 79 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 september 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 428 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 55 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 11 g
Eiwitten 17 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account