Chinese kool met paprika en gehakt

(Nog geen beoordelingen)

Al eens eerder maakte ik een gerecht met Chinese kool. Namelijk Chinese kool uit de wok met gehakt en spekjes. De halve Chinese kool wilde ik verwerken en aangezien dit gerecht zo smaakvol was, heb ik er een variatie op bedacht.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Bak het gehakt rul, bruin en gaar in een droge wok. Haal uit de pan en zet opzij.
  2. Stap 2 Fruit in het aanhangende vet de sjalot, knoflook en de rode peper enkele minuten.
  3. Stap 3 Voeg de reepjes rode en gele paprika toe en bak even mee .
  4. Stap 4 Voeg de Chinese kool toe met een volle eetlepel kerrie en roerbak alles totdat je de juiste gaarheid hebt bereikt.
  5. Stap 5 Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar .
  6. Stap 6 Voeg het gehakt toe, warm alles goed door en verkruimel er 0,33 runderbouillonblokje met minder zout door.
  7. Stap 7 Verdeel de rijst over 2 borden en leg er het gehakt Chinese kool mengsel boven op. Garneer met de schuin gesneden bosui.

Tip

Kies voor runder of kippengehakt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 117 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 21 september 2024

Tip

Kies voor runder of kippengehakt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 615 kcal
Vetten 28.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.6 g
Koolhydraten 64.5 g
waarvan suikers 6.6 g
Vezels 6 g
Eiwitten 26 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account