Chinese kool met gehakt en spekjes uit de wok

(Nog geen beoordelingen)

Snel en dagelijks gerecht van gewokte Chinese kool, gehakt en magere spekjes.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Mes
  • Snijplank
  • Pannetje
  • Wok

Bereiding

  1. Stap 1 Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  2. Stap 2 Verwijder het vet en bak het gehakt rul en gaar in het aanhangende vet.
  3. Stap 3 Verhit de olie in een wok en voeg ui, knoflook en de reepjes peper toe. Fruit alles enkele minuten.
  4. Stap 4 Voeg de gesneden Chinese kool en de kerrie toe en wok op circa 5 minuten op redelijk hoog vuur. Voeg de laatste minuut het gehakt en de reepjes spek toe. Proef en breng extra op smaak met peper uit de molen. Wok nog 1 minuut zodat alles goed warm is.
  5. Stap 5 Serveer de inhoud van de pan op rijst of noedels en bestrooi met sesamzaad.

Tip

Dit gerecht is redelijk snel klaar. Kook op tijd je rijst of noedels, dat als de pan met vlees en groente klaar is ook je rijst klaar is om te serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 195 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 16 september 2024

Tip

Dit gerecht is redelijk snel klaar. Kook op tijd je rijst of noedels, dat als de pan met vlees en groente klaar is ook je rijst klaar is om te serveren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 438 kcal
Vetten 31.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.8 g
Koolhydraten 12.2 g
waarvan suikers 4.5 g
Vezels 4.1 g
Eiwitten 28.8 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account