Gnocchi met Tomatensaus

(Nog geen beoordelingen)

Deze gnocchi met tomatensaus is een eenvoudige eenpansmaaltijd. Het gerecht wordt verrijkt met gesmolten parmezaan en mozzarella, waardoor het extra lekker wordt.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Diepe koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de olie en boter toe in een diepe koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Stap 2 Zodra het heet is, voeg je de knoflook toe en bak je deze 30 seconden.
  3. Stap 3 Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, kippenbouillon en Italiaanse kruiden toe aan de pan.
  4. Stap 4 Roer het geheel door.
  5. Stap 5 Roer de gnocchi erdoorheen.
  6. Stap 6 Laat het koken en roer regelmatig zodat het niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
  7. Stap 7 Kook het geheel tot de gnocchi gaar is (ongeveer 5-7 minuten).
  8. Stap 8 De saus zal dikker worden terwijl de gnocchi zetmeel vrijgeeft.
  9. Stap 9 Proef de gnocchi en als deze gaar is, roer dan de mozzarella, parmezaanse kaas en basilicum erdoor totdat de kazen smelten.
  10. Stap 10 Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Tip

Er is geen noodzaak om de gnocchi voor te koken. Het zal koken in de saus.

De saus is bedoeld om vrij dik te zijn. Voeg nog een scheutje kippenbouillon of wijn toe als je merkt dat het te droog wordt voordat de gnocchi gaar is,

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 77 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 21 september 2024

Tip

Er is geen noodzaak om de gnocchi voor te koken. Het zal koken in de saus.

De saus is bedoeld om vrij dik te zijn. Voeg nog een scheutje kippenbouillon of wijn toe als je merkt dat het te droog wordt voordat de gnocchi gaar is,

Voedingswaarden

Per portie
Energie 364 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 48 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 4 g
Eiwitten 14 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account