Traybake van Griekse Citroenkip met Aardappelen

(Nog geen beoordelingen)

Ontdek de smaken van Griekenland met deze eenvoudige traybake van Griekse citroenkip met aardappelen. Sappige kip, goudbruine aardappelen en een vleugje citroen komen samen voor een moeiteloos heerlijke maaltijd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    50 min
  • Totaal
    1 uur
Griekse Citroenkip met Aardappelen
Traybakes verwijzen naar een eenvoudige bakmethode waarbij ingrediënten op een bakplaat of in een ovenschaal worden gecombineerd en samen gebakken, wat resulteert in moeiteloze, smaakvolle maaltijden of desserts.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden C. Vet een grote braadslee lichtjes in.
  2. Stap 2 Doe de kip en aardappelen in een grote kom. Voeg citroensap, olijfolie, knoflook, gedroogde oregano, zout, rozemarijn, peper en cayennepeper toe. Meng totdat de kip en aardappelen gelijkmatig bedekt zijn.
  3. Stap 3 Plaats de kipstukken met de huid naar boven in de braadslee. Leg de stukjes aardappel rond de kip. Besprenkel met 150 ml kippenbouillon. Schep eventuele resterende marinade uit de kom over kip en aardappelen.
  4. Stap 4 Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Hussel vervolgens de kip en aardappelen goed door, leg daarna de kip weer met de huid naar boven.
  5. Stap 5 Ga verder met bakken totdat de kip bruin en gaar is. Nog ongeveer 25 minuten. Een vleesthermometer in de buurt van het bot zou 74 graden C moeten registreren.
  6. Stap 6 Leg de kip op een serveerschaal en houd warm. Laat de aardappelen in de braadslee.
  7. Stap 7 Zet de grill aan, of stel de oven in op de hoogste stand. Hussel de aardappelen opnieuw om ze met het braadvocht te bedekken. Plaats de pan onder de grill en gril totdat de aardappelen krokant zijn, ongeveer 3 minuten.
  8. Stap 8 Leg de aardappelen op de schaal bij de kip.
  9. Stap 9 Voeg de overgebleven 100 ml kippenbouillon toe aan de braadslee en schraap de aangebakken stukjes van de bodem van de pan. Zeef de braadsappen en giet over de kip en aardappelen. Bestrooi met verse oregano.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 249 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 21 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1139 kcal
Vetten 75 g
waarvan verzadigde vetzuren 17 g
Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 3 g
Eiwitten 80 g
Zout 4.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account