Deze traditionele Koreaanse gehaktballetjes, bekend als wanja, zijn heerlijk gekruid met knoflook, sojasaus en sesamolie. Perfect voor feestjes met keuze uit twee heerlijke sauzen: zoetzuur of hartig. Wij hebben rundvlees gebruikt, maar je kunt ook varkensvlees gebruiken, of half om half.
Gehaktballetjes kunnen van tevoren gemaakt en voor een paar dagen worden bewaard in de koelkast of ingevroren voor maximaal een maand.
Gehaktballetjes kunnen van tevoren gemaakt en voor een paar dagen worden bewaard in de koelkast of ingevroren voor maximaal een maand.
Deze Koreaanse gehaktballetjes zijn een goede bron van eiwitten door het rundergehakt en de eieren, en bevatten smaakvolle groenten zoals knoflook en bosui. De gezondheidsscore wordt echter beïnvloed doordat de balletjes in relatief veel olie worden gebakken, wat het vetgehalte verhoogt. Bovendien dragen de sojasaus, oestersaus en toegevoegde suikers (vooral in de zoetzure saus) bij aan een hoger zout- en suikergehalte, waardoor dit gerecht meer geschikt is om met mate van te genieten.
Energie | 377 kcal |
---|---|
Vetten | 31.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.4 g |
Koolhydraten | 7.7 g |
waarvan suikers | 3.1 g |
Vezels | 0.4 g |
Eiwitten | 16.2 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept