-
Stap 1
Doe rundergehakt, knoflook, bosui, suiker, sojasaus, sesamolie en zwarte peper in een kom. Meng het goed met een houten lepel of je handen.
-
Stap 2
Verspreid de bloem gelijkmatig op een grote bakplaat.
-
Stap 3
Pak met beide handen ongeveer een halve eetlepel van het gehakt en rol het tot een balletje van ongeveer 1,5 cm.
-
Stap 4
Plaats de balletjes op de bakplaat. Schud de bakplaat om de balletjes te bedekken met bloem. Zorg dat alle balletjes zo goed mogelijk bedekt zijn.
-
Stap 5
Klop de eieren met zout in een kom.
-
Stap 6
Verhit een grote antiaanbakpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olie toe. Draai de pan om ervoor te zorgen dat de bodem gelijkmatig bedekt is met olie. Verlaag het vuur.
-
Stap 7
Doe enkele gehaktballetjes in de kom met ei en roer voorzichtig om te bedekken. Plaats de balletjes één voor één in de pan.
-
Stap 8
Bak ongeveer 4 tot 5 minuten op laag vuur, draai en rol de balletjes met een spatel.
-
Stap 9
Herhaal met alle gehaktballetjes. Voeg de resterende olie toe tijdens het bakken.
-
Stap 10
Breng de gehaktballetjes over naar een serveerschaal.
-
Stap 11
Voor de zoetzure saus, doe je water, oestersaus, sojasaus, aardappelzetmeel, suiker en azijn in een kleine pan. Meng goed.
-
Stap 12
Kook op middelhoog vuur, al roerend roerend, tot het mengsel bubbelt en dikker wordt. Haal van het vuur en roer de sesamolie erdoor. Breng over naar een klein schaaltje.
-
Stap 13
Voor de hartige saus, doe je bouillon, oestersaus, sojasaus en aardappelzetmeel in een kleine pan. Meng goed.
-
Stap 14
Kook op middelhoog vuur, al roerend, tot het mengsel bubbelt en dikker wordt. Haal van het vuur en roer de sesamolie erdoor. Breng over naar een klein schaaltje.
-
Stap 15
Serveer de gehaktballetjes met één of beide sauzen. Ze zijn heerlijk op zichzelf, met rijst, noedels of als bijgerecht.
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept