Wanja - Koreaanse Gehaktballetjes met Saus

(Nog geen beoordelingen)

Deze traditionele Koreaanse gehaktballetjes, bekend als wanja, zijn heerlijk gekruid met knoflook, sojasaus en sesamolie. Perfect voor feestjes met keuze uit twee heerlijke sauzen: zoetzuur of hartig. Wij hebben rundvlees gebruikt, maar je kunt ook varkensvlees gebruiken, of half om half.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6
  1. Gehaktballetjes
  2. Zoetzure saus
  3. Hartige saus

Benodigdheden

  • Houten lepel
  • Bakplaat
  • Kom
  • Antiaanbakpan
  • Spatel
  • Serveerschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Doe rundergehakt, knoflook, bosui, suiker, sojasaus, sesamolie en zwarte peper in een kom. Meng het goed met een houten lepel of je handen.
  2. Stap 2 Verspreid de bloem gelijkmatig op een grote bakplaat.
  3. Stap 3 Pak met beide handen ongeveer een halve eetlepel van het gehakt en rol het tot een balletje van ongeveer 1,5 cm.
  4. Stap 4 Plaats de balletjes op de bakplaat. Schud de bakplaat om de balletjes te bedekken met bloem. Zorg dat alle balletjes zo goed mogelijk bedekt zijn.
  5. Stap 5 Klop de eieren met zout in een kom.
  6. Stap 6 Verhit een grote antiaanbakpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olie toe. Draai de pan om ervoor te zorgen dat de bodem gelijkmatig bedekt is met olie. Verlaag het vuur.
  7. Stap 7 Doe enkele gehaktballetjes in de kom met ei en roer voorzichtig om te bedekken. Plaats de balletjes één voor één in de pan.
  8. Stap 8 Bak ongeveer 4 tot 5 minuten op laag vuur, draai en rol de balletjes met een spatel.
  9. Stap 9 Herhaal met alle gehaktballetjes. Voeg de resterende olie toe tijdens het bakken.
  10. Stap 10 Breng de gehaktballetjes over naar een serveerschaal.
  11. Stap 11 Voor de zoetzure saus, doe je water, oestersaus, sojasaus, aardappelzetmeel, suiker en azijn in een kleine pan. Meng goed.
  12. Stap 12 Kook op middelhoog vuur, al roerend roerend, tot het mengsel bubbelt en dikker wordt. Haal van het vuur en roer de sesamolie erdoor. Breng over naar een klein schaaltje.
  13. Stap 13 Voor de hartige saus, doe je bouillon, oestersaus, sojasaus en aardappelzetmeel in een kleine pan. Meng goed.
  14. Stap 14 Kook op middelhoog vuur, al roerend, tot het mengsel bubbelt en dikker wordt. Haal van het vuur en roer de sesamolie erdoor. Breng over naar een klein schaaltje.
  15. Stap 15 Serveer de gehaktballetjes met één of beide sauzen. Ze zijn heerlijk op zichzelf, met rijst, noedels of als bijgerecht.

Tip

Gehaktballetjes kunnen van tevoren gemaakt en voor een paar dagen worden bewaard in de koelkast of ingevroren voor maximaal een maand.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 185 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 18 september 2024

Tip

Gehaktballetjes kunnen van tevoren gemaakt en voor een paar dagen worden bewaard in de koelkast of ingevroren voor maximaal een maand.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 377 kcal
Vetten 31.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.4 g
Koolhydraten 7.7 g
waarvan suikers 3.1 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 16.2 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account