Deze kippensoep is net even anders dan de gangbare varianten; het is stevig, smaakvol en zit vol groenten. Ideaal voor de aankomende wintermaanden. Met een rijke, kruidige bouillon is dit gerecht perfect voor een heerlijke maaltijd in een kom.
Gebruik kippendijen want die blijven sappig en smaakvol, zelfs bij langere kooktijden.
Zorg ervoor dat de kip goed bruin wordt. Alle bruine stukjes die aan de bodem van de pan blijven plakken na het bakken van de kip geven de soep smaak en een mooie diepe kleur.
Gebruik goede kwaliteit bouillon. Zelfgemaakte bouillon is ook lekker!
Gebruik kippendijen want die blijven sappig en smaakvol, zelfs bij langere kooktijden.
Zorg ervoor dat de kip goed bruin wordt. Alle bruine stukjes die aan de bodem van de pan blijven plakken na het bakken van de kip geven de soep smaak en een mooie diepe kleur.
Gebruik goede kwaliteit bouillon. Zelfgemaakte bouillon is ook lekker!
Energie | 362 kcal |
---|---|
Vetten | 12 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.1 g |
Koolhydraten | 30.9 g |
waarvan suikers | 3.6 g |
Vezels | 2.9 g |
Eiwitten | 31.2 g |
Zout | 1.7 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept