Kippensoep met krieltjes

(Nog geen beoordelingen)

Deze kippensoep is net even anders dan de gangbare varianten; het is stevig, smaakvol en zit vol groenten. Ideaal voor de aankomende wintermaanden. Met een rijke, kruidige bouillon is dit gerecht perfect voor een heerlijke maaltijd in een kom.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Grote pan met deksel
  • Schaal

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de ui en bleekselderij, hak de knoflook fijn, snijd de wortelen in plakjes en halveer de krieltjes.
  2. Stap 2 Snijd de kippendijen in stukken van 2,5 cm. Bestrooi de kip met 2 eetlepels bloem en meng tot de kip gelijkmatig bedekt is.
  3. Stap 3 Voeg de boter en olijfolie toe aan een grote pan. Verhit dit tot het heet is en voeg dan de kip toe.
  4. Stap 4 Laat de kip rondom bruin bakken en verwijder deze daarna uit de pan.
  5. Stap 5 Voeg de gesneden ui, bleekselderij, knoflook en wortels toe aan de pan en bak tot de ui zacht is.
  6. Stap 6 Voeg de resterende 2 eetlepels bloem toe en bak nog 2 minuten.
  7. Stap 7 Doe de aangebraden kip terug in de pan samen met de aardappelen, kruiden, peper, kippenbouillon en groentebouillon.
  8. Stap 8 Roer goed door en laat de vloeistof aandikken.
  9. Stap 9 Zet een deksel op de pan en breng aan de kook. Haal daarna het deksel eraf en laat 30 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  10. Stap 10 Proef de soep en voeg indien nodig extra zout toe. Voeg indien gewenst een eetlepel verse peterselie toe.

Tip

Gebruik kippendijen want die blijven sappig en smaakvol, zelfs bij langere kooktijden.

Zorg ervoor dat de kip goed bruin wordt. Alle bruine stukjes die aan de bodem van de pan blijven plakken na het bakken van de kip geven de soep smaak en een mooie diepe kleur.

Gebruik goede kwaliteit bouillon. Zelfgemaakte bouillon is ook lekker!

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 106 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 16 september 2024

Tip

Gebruik kippendijen want die blijven sappig en smaakvol, zelfs bij langere kooktijden.

Zorg ervoor dat de kip goed bruin wordt. Alle bruine stukjes die aan de bodem van de pan blijven plakken na het bakken van de kip geven de soep smaak en een mooie diepe kleur.

Gebruik goede kwaliteit bouillon. Zelfgemaakte bouillon is ook lekker!

Voedingswaarden

Per portie
Energie 362 kcal
Vetten 12 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.1 g
Koolhydraten 30.9 g
waarvan suikers 3.6 g
Vezels 2.9 g
Eiwitten 31.2 g
Zout 1.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account