Panzanella

(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke panzanella salade is eenvoudig te maken en barst van de frisse zomersmaken. Zo maak je je eigen klassieke Toscaanse brood- en tomatensalade die perfect is als zomerse maaltijd.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6
  1. Panzanella
  2. Knoflook croutons

Benodigdheden

  • Oven
  • Grote serveerschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stap 2 Plaats de stukjes brood op een hoop in het midden van de bakplaat en besprenkel met de olijfolie en knoflookpoeder. Hussel goed door elkaar zodat het zo goed mogelijk gelijkmatig bedekt is.
  3. Stap 3 Verspreid het brood in een gelijkmatige laag en breng op smaak met een royale hoeveelheid peper en zout.
  4. Stap 4 Bak 20 tot 30 minuten, of tot het brood knapperig is maar nog steeds een beetje zacht in het midden.
  5. Stap 5 Bereid de vinaigrette terwijl de croutons bakken.
  6. Stap 6 Haal het brood uit de oven.
  7. Stap 7 Meng de croutons, tomaten, feta, komkommers, paprika, ui en basilicumblaadjes in een grote serveerschaal.
  8. Stap 8 Besprenkel gelijkmatig met de vinaigrette en meng om alles te bedekken.
  9. Stap 9 Als je 30 minuten tijd hebt, komt de smaak van de salade echt tot zijn recht als deze even kan marineren in de vinaigrette. Maar als je haast hebt, kun je hem direct serveren en ervan genieten!

Tip

Gebruik zelfgemaakte croutons voor de beste smaak en textuur.

Kies de rijpste, zoetste tomaten die beschikbaar zijn.

Wees voorzichtig bij het mengen van de salade, om te voorkomen dat je de croutons beschadigd.

Laat de salade indien mogelijk even rusten voor de beste smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 95 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 15 september 2024

Tip

Gebruik zelfgemaakte croutons voor de beste smaak en textuur.

Kies de rijpste, zoetste tomaten die beschikbaar zijn.

Wees voorzichtig bij het mengen van de salade, om te voorkomen dat je de croutons beschadigd.

Laat de salade indien mogelijk even rusten voor de beste smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 385 kcal
Vetten 27.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.1 g
Koolhydraten 28.3 g
waarvan suikers 4.2 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 7.5 g
Zout 4.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account