Botersla met eiersaus

(Nog geen beoordelingen)

Botersla (kropsla) met een saus van geprakte eidooiers met azijn en olie. Het eiwit gaat in mini stukjes, samen met de sjalot-snippers, tomaat en kappertjes, door de sla.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote slakom
  • Slacentrifuge

Bereiding

  1. Stap 1 Maak de sla-bladeren droog in een slacentrifuge.
  2. Stap 2 Haal de dooiers uit de eieren en prak de dooiers fijn in een grote schaal. Maak de dressing door de eidooiers te mengen met de azijn, olie, honing, zout en peper.
  3. Stap 3 Snij de eiwitten in piepkleine stukjes.
  4. Stap 4 Meng de sla met de eidressing, sjalot-snippers, tomaat, kappertjes en stukjes eiwit.

Tip

Kan ook met een andere slasoort, maar met kropsla wel erg lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 79 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 14 september 2024

Tip

Kan ook met een andere slasoort, maar met kropsla wel erg lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 157 kcal
Vetten 12.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.7 g
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 3.9 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account