Gebakken paprika's met gerijpte zachte geitenkaas (Peperonata)

(Nog geen beoordelingen)

Verrukkelijk lunchgerecht dat ik al vaak gemaakt hebt. Zacht gebakken paprika's met kruiden en afgeblust met rode wijnazijn. Heerlijk met zachte gerijpte geitenkaas.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Koekenpan of hapjespan met deksel
  • Schaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de gesnipperde sjalotjes glazig. Voeg de paprikareepjes, het laurierblaadje en de gedroogde tijm hieraan toe.
  2. Stap 2 Bak de paprika's 2 minuten op hoge warmtebron terwijl je dit omschept. Zet dan de warmtebron lager. Doe een deksel op de pan en laat de paprikareepjes plm. 30 minuten zachtjes bakken. Af en toe omscheppen.
  3. Stap 3 Roer na 30 minuten (de paprika moet dan zacht zijn) een eetlepel rode wijnazijn door de paprika's.
  4. Stap 4 Verwijder het laurierblaadje. Maak de paprika's op smaak met peper en zout.
  5. Stap 5 Verdeel de paprika's over een schaal en dien ze op met de - in plakjes gesneden - gerijpte zachte geitenkaas.

Tip

In plaats van geitenkaas is ook verse geitenkaas of feta lekker hierbij.

Lekker met bruin boerenbrood.

Strooi wat gedroogde tijm over de plakjes geitenkaas.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 98 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 12 september 2024

Tip

In plaats van geitenkaas is ook verse geitenkaas of feta lekker hierbij.

Lekker met bruin boerenbrood.

Strooi wat gedroogde tijm over de plakjes geitenkaas.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 306 kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.1 g
Koolhydraten 10.5 g
waarvan suikers 5.5 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 14 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account