Haastige Hap

(Nog geen beoordelingen)

Tja, dat klinkt wellicht een beetje oneerbiedig, maar de titel slaat slechts op een heel smakelijk gerecht, dat ook nog eens heel snel klaar is. Serveer het met rijst en een zoetzure salade van komkommer.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE SAUS

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Roer alles voor de saus door elkaar en voeg 75 ml water toe. Zet klaar.
  2. Stap 2 Verhit het vloeibaar bakproduct in een hapjespan, voeg de kip toe en bak de blokjes op hoog vuur bruin.
  3. Stap 3 Haal ze uit de pan en zet even opzij.
  4. Stap 4 Voeg de ui toe aan het overgebleven vet en fruit de ui licht goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
  5. Stap 5 Voeg de kip weer toe evenals de saus. Roer door en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. (kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.) Voilà, je Haastige Hap is klaar.

Tip

Proef. Je kunt eventueel wat sambal toevoegen voor wat meer pit.

Neem kipfilet i.p.v kippendij.

Lekker met wat kroepoek of gefrituurde uitjes.

Maak ze even zelf als je de Chili con carne kruiden niet in je verzameling kruiden hebt:
2 theelepels paprikapoeder;
1 theelepel knoflookpoeder;
1 theelepel komijnzaad gemalen;
1 theelepel kaneel gemalen;
½ theelepel koriander gemalen;
¼ theelepel chillies gemalen;
Snufje peper en zout.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 140 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 12 september 2024

Tip

Proef. Je kunt eventueel wat sambal toevoegen voor wat meer pit.

Neem kipfilet i.p.v kippendij.

Lekker met wat kroepoek of gefrituurde uitjes.

Maak ze even zelf als je de Chili con carne kruiden niet in je verzameling kruiden hebt:
2 theelepels paprikapoeder;
1 theelepel knoflookpoeder;
1 theelepel komijnzaad gemalen;
1 theelepel kaneel gemalen;
½ theelepel koriander gemalen;
¼ theelepel chillies gemalen;
Snufje peper en zout.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 646 kcal
Vetten 19.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.3 g
Koolhydraten 97 g
waarvan suikers 27.9 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 19.8 g
Zout 4.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account