Geroosterde Knoflookboter Champignons

(Nog geen beoordelingen)

Deze champignons zijn een heerlijk en veelzijdig bijgerecht dat in een handomdraai te maken is. De champignons worden geroosterd in een hete oven waardoor ze een prachtige goudbruine kleur krijgen, terwijl ze van binnen sappig blijven. Het optionele vleugje citroen en tijm geeft een frisse en extra bijzondere smaak aan deze al heerlijke champignons.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Kom
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Stap 2 Meng de champignons met boter, olie, knoflook, zout en peper in een grote kom met een rubberen spatel.
  3. Stap 3 Spreid ze uit op een bakplaat en rooster gedurende 25 minuten, zonder te husselen of te draaien.
  4. Stap 4 Haal uit de oven. Als je citroen en tijm gebruikt, leg de champignons dicht bij elkaar op de bakplaat en besprenkel met citroen en bestrooi met tijm. Hussel goed door elkaar.
  5. Stap 5 Direct serveren!

Tip

Gebruik grote champignons zoals portobello om meer sappen te krijgen die gebruikt kunnen worden als een boterachtige champignonsaus bij het serveren van de maaltijd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 109 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 10 september 2024

Tip

Gebruik grote champignons zoals portobello om meer sappen te krijgen die gebruikt kunnen worden als een boterachtige champignonsaus bij het serveren van de maaltijd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 152 kcal
Vetten 14 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 5 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 1 g
Eiwitten 4 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account