Corn Dogs

(Nog geen beoordelingen)

Corn dogs zijn een populaire Amerikaanse snack op kermissen en carnavals, maar je kunt ze ook eenvoudig thuis maken met een heerlijk honingbeslag. Deze corn dogs hebben een krokante buitenkant en een zachte maïsbrood binnenkant die de worst sappig houdt. Perfect als snack of als leuk gerecht voor het hele gezin.

  • Voorbereiding
    18 min
  • Bereiding
    12 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12
  1. Voor de corn dogs
  2. Voor het beslag

Bereiding

  1. Stap 1 Giet 5-7 centimeter olie in een grote pan of Dutch oven en verwarm tot 175°C op middelhoog vuur.
  2. Stap 2 Dep de hot dogs droog met keukenpapier en steek de stokjes erin.
  3. Stap 3 Meng de droge ingrediënten (maïsmeel, bloem, suiker, bakpoeder en zout) samen in een kom.
  4. Stap 4 Klop de natte ingrediënten (karnemelk, ei, 1 eetlepel olie en honing) samen in een aparte kom.
  5. Stap 5 Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en klop tot een glad beslag.
  6. Stap 6 Vul een drinkglas bijna helemaal met het beslag, zodat je de hot dogs erin kunt dopen.
  7. Stap 7 Doop de hot dogs in het beslag tot ze volledig bedekt zijn. Laat het overtollige beslag eraf druipen.
  8. Stap 8 Houd de corn dog schuin in de hete olie gedurende 5-7 seconden om het dicht te maken, en laat het vervolgens in de olie vallen.
  9. Stap 9 Bak 3 minuten of tot ze goudbruin zijn. Bak 2-3 tegelijk en draai ze indien nodig om gelijkmatig bruin te laten worden.
  10. Stap 10 Haal ze uit de olie en laat ze afkoelen op een rooster.

Tip

Gebruik een hoog drinkglas en een trechter om knoeien met het beslag te voorkomen.

Luchtbellen veroorzaken barsten, draai de corn dogs bij het omhoog halen uit het beslag.

Gebruik fijn geel maïsmeel voor het beste resultaat.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 80 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 8 september 2024

Tip

Gebruik een hoog drinkglas en een trechter om knoeien met het beslag te voorkomen.

Luchtbellen veroorzaken barsten, draai de corn dogs bij het omhoog halen uit het beslag.

Gebruik fijn geel maïsmeel voor het beste resultaat.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 335 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 41 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 2 g
Eiwitten 10 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account