Een snelle dip op basis van feta en Hüttenkäse. Lekker op een broodje bij de lunch of als borrelgarnituur met stukjes frisse groente.
Lekker met een grote variatie aan rauwe groente om mee te dippen.
Of als beleg op een broodje of een sneetje knäckebröd.
De hoeveelheid dip in het schaaltje op de foto is gebaseerd op 50 gram feta en 50 gram Hüttenkäse.
Lekker met een grote variatie aan rauwe groente om mee te dippen.
Of als beleg op een broodje of een sneetje knäckebröd.
De hoeveelheid dip in het schaaltje op de foto is gebaseerd op 50 gram feta en 50 gram Hüttenkäse.
Deze dip is een prima bron van eiwitten door de feta en Hüttenkäse, en bevat gezonde vetten uit olijfolie en de pittenmix. Feta levert echter ook een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet en zout, en Hüttenkäse draagt eveneens bij aan de zoutinname. Hierdoor is de dip calorierijk en zoutrijk. Als je het met mate eet, bijvoorbeeld als onderdeel van een lunch met veel groenten, kan het een smakelijke en redelijk verantwoorde keuze zijn.
Energie | 180 kcal |
---|---|
Vetten | 14.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.8 g |
Koolhydraten | 2.9 g |
waarvan suikers | 1 g |
Vezels | 0.2 g |
Eiwitten | 9.2 g |
Zout | 1.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept