Italiaanse sperziebonen met paprika, knoflook en ui

(Nog geen beoordelingen)

Beetgaar gekookte sperziebonen met paprika, ui, knoflook en Italiaanse kruiden.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de sperziebonen beetgaar in water met een kruidenbouillontablet.
  2. Stap 2 Laat de beetgare sperziebonen uitlekken in een vergiet.
  3. Stap 3 Verhit de olijfolie in de pan waarin de bonen zijn gekookt.
  4. Stap 4 Bak hierin de ui en de knoflooksnippers glazig.
  5. Stap 5 Bak de paprika even mee.
  6. Stap 6 Meng de sperziebonen erdoor samen met de Italiaanse kruiden.
  7. Stap 7 Proef en voeg eventueel nog zout en/of peper toe.
  8. Stap 8 Roer op het laatst het klontje boter door de sperziebonen.

Tip

Ook lekker met oregano in plaats van Italiaanse kruiden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 184 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 september 2024

Tip

Ook lekker met oregano in plaats van Italiaanse kruiden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 96 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.8 g
Koolhydraten 10.3 g
waarvan suikers 4.8 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 2.6 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account