Churros

(Nog geen beoordelingen)

Er gaat niets boven vers gemaakte churros met een knapperige buitenkant en een zachte, luchtige binnenkant, vooral als je ze kunt dippen in een heerlijke chocoladesaus. Deze Spaanse lekkernij is snel te maken en perfect voor feestjes, omdat ze goed opnieuw opgewarmd kunnen worden zonder verlies van knapperigheid.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
16
  1. Kaneelsuiker coating
  2. Churros
  3. Chocoladesaus

Benodigdheden

  • Pan
  • Kom
  • Magnetron

Bereiding

  1. Stap 1 Meng suiker en kaneel in een ondiepe kom. Zet apart.
  2. Stap 2 Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg olie en water toe en meng tot het net één geheel is geworden. Het moet een dik, gomachtig beslag zijn, niet dun of waterig.
  3. Stap 3 Doe het deeg in een spuitzak met een stervormig spuitmondje van 8 mm. Zet apart terwijl je de olie verhit.
  4. Stap 4 Verhit een laag van 5 cm olie op middelhoog vuur in een kleine pan, wok of diepe koekenpan tot 170°C, of totdat het 20 seconden duurt voor een klein stukje brood om goudbruin te worden.
  5. Stap 5 Spuit 15 cm lange stukken deeg in de olie en knip ze af met een schaar. Doe dit 3 tot 4 keer per batch en bak 10 tot 12 churros in totaal.
  6. Stap 6 Bak de churros 2-3 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn, rol ze af en toe om.
  7. Stap 7 Verwijder de churros en leg ze op een met keukenpapier beklede schaal om uit te lekken. Rol ze dan door de suikermix. Serveer warm met chocoladesaus.
  8. Stap 8 Voor de chocoladesaus: Plaats de ingrediënten in een hittebestendige kom en verwarm in de magnetron in stappen van 30 seconden, roer tussendoor, tot het helemaal glad is. Laat 5 minuten staan om iets af te koelen en in te dikken.

Tip

Voor het beste resultaat eet je de churros meteen op, maar je kunt ze ook opnieuw opwarmen in de oven.

Gebruik een stevige spuitzak of een diepvrieszak bij gebrek aan een spuitzak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 230 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 4 september 2024

Tip

Voor het beste resultaat eet je de churros meteen op, maar je kunt ze ook opnieuw opwarmen in de oven.

Gebruik een stevige spuitzak of een diepvrieszak bij gebrek aan een spuitzak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 174 kcal
Vetten 11.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 16.3 g
waarvan suikers 7.2 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 1.8 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account