Kip met gebakken rijst en groente

(Nog geen beoordelingen)

Wie voelt zich niet aangetrokken tot de geur van heerlijke gebakken rijst met kip? Deze klassieker neemt je mee naar de straten van Azië, vol geuren en smaken die je doen watertanden. Geen prijzige afhaalmaaltijden, maar maak gewoon thuis deze budgetvriendelijke variant!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Bereid de groenten voor. Pers de knoflook, rasp de gember, snijd de wortel en paprika in blokjes, snijd de bosuitjes en meet de diepvrieserwten af.
  2. Stap 2 Snijd een grote kipfilet op een aparte, schone snijplank in blokjes. Leg apart en was je handen!
  3. Stap 3 Klop de eieren lichtjes in een kleine kom. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg zodra deze heet is 2 eetlepels olie toe en zorg dat het oppervlak van de pan bedekt is.
  4. Stap 4 Voeg de eieren toe en roer voorzichtig tot ze gaar zijn. Zet de gebakken eieren aan de kant.
  5. Stap 5 Verhoog de hittebron iets. Voeg de in blokjes gesneden wortels toe, roer en bak ongeveer twee minuten. Voeg vervolgens de paprika en de witte stevige uiteinden van de bosuitjes toe.
  6. Stap 6 Bak en roer nog een minuut. Voeg tot slot de diepvrieserwten toe en roer totdat ze door en door verwarmd zijn.
  7. Stap 7 Verplaats de groenten naar een schone kom of bord.
  8. Stap 8 Voeg de resterende eetlepel olie toe aan de koekenpan Voeg de stukjes kip toe en bak volledig gaar, ongeveer vier minuten.
  9. Stap 9 Zodra de kip ongeveer halverwege is, voeg je de knoflook en gember toe en bak nog 2 tot 3 minuutjes.
  10. Stap 10 Voeg vervolgens de gekookte en afgekoelde rijst toe aan de koekenpan. Roer en bak de kip en rijst samen ongeveer twee minuten, of totdat de rijst goed is opgewarmd.
  11. Stap 11 Giet de sojasaus en sesamolie over de rijst. Roer de rijst en de saus door elkaar totdat ze gelijkmatig gemengd zijn. Zet het vuur uit.
  12. Stap 12 Doe de eieren en de groenten terug in de koekenpan met de kip en rijst en roer om alles te combineren. Laat de restwarmte alles nog eventjes verwarmen. Garneer eventueel met groene uiteinden van de gesneden bosuitjes. Proef en breng, indien nodig, op smaak met wat extra sojasaus of sesamolie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 175 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 2 september 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 496 kcal
Vetten 25.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 43.1 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 4.4 g
Eiwitten 24.1 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account