Bloemkool Steak

(Nog geen beoordelingen)

Deze dikke plakken bloemkoolsteak zijn heerlijk, goed gekruid en vullend. Ze zijn een geweldig veganistisch alternatief voor traditionele biefstuk en zijn eenvoudig te maken. Dit recept is ideaal voor een doordeweekse maaltijd en de restjes zijn ook nog eens erg smakelijk.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm je oven voor op 220°C. Bekleed een grote bakplaat met aluminiumfolie of bakpapier en vet deze in met olijfolie.
  2. Stap 2 Was de bloemkool, verwijder de buitenste bladeren en snijd de onderkant van de kern af, maar houd de kern intact. Snijd elke bloemkool in plakken van ongeveer 2 cm dik. De buitenste plakken zullen uit elkaar vallen - rooster ze gewoon als roosjes samen met de steaks.
  3. Stap 3 Leg de steaks in een enkele laag op de bakplaat. Verspreid de roosjes eromheen. besprenkel de toppen met olijfolie en bestrooi ze met de helft van de kruiden.
  4. Stap 4 Bak de bloemkoolplakken 15 minuten. Haal ze uit de oven, draai ze voorzichtig om met twee brede spatels, besprenkel ze nogmaals met wat olie in en bestrooi met de resterende kruiden.
  5. Stap 5 Plaats de bloemkool steaks terug in de oven en bak ze verder tot ze goudbruin en gaar zijn, nog eens 10-15 minuten. Direct serveren.

Tip

Bij het snijden van de bloemkool in plakken, zullen sommige plakken uit elkaar vallen en veranderen in roosjes. Maak je daar geen zorgen over, bak ze gewoon samen met de hele plakken.

Dat is dan ook de reden waarom je twee bloemkolen nodig hebt voor dit recept, om rekening te houden met de plakken die uit elkaar vallen.

Verwijder de kern niet. Bloemkoolstelen zijn eetbaar en als je ze verwijdert, zullen de steaks uit elkaar vallen. De kern zal fijn en lekker zacht worden tijdens het bakken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 165 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 augustus 2024

Tip

Bij het snijden van de bloemkool in plakken, zullen sommige plakken uit elkaar vallen en veranderen in roosjes. Maak je daar geen zorgen over, bak ze gewoon samen met de hele plakken.

Dat is dan ook de reden waarom je twee bloemkolen nodig hebt voor dit recept, om rekening te houden met de plakken die uit elkaar vallen.

Verwijder de kern niet. Bloemkoolstelen zijn eetbaar en als je ze verwijdert, zullen de steaks uit elkaar vallen. De kern zal fijn en lekker zacht worden tijdens het bakken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 109 kcal
Vetten 4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 16 g
waarvan suikers 6 g
Vezels 6 g
Eiwitten 6 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account