Deze dikke plakken bloemkoolsteak zijn heerlijk, goed gekruid en vullend. Ze zijn een geweldig veganistisch alternatief voor traditionele biefstuk en zijn eenvoudig te maken. Dit recept is ideaal voor een doordeweekse maaltijd en de restjes zijn ook nog eens erg smakelijk.
Bij het snijden van de bloemkool in plakken, zullen sommige plakken uit elkaar vallen en veranderen in roosjes. Maak je daar geen zorgen over, bak ze gewoon samen met de hele plakken.
Dat is dan ook de reden waarom je twee bloemkolen nodig hebt voor dit recept, om rekening te houden met de plakken die uit elkaar vallen.
Verwijder de kern niet. Bloemkoolstelen zijn eetbaar en als je ze verwijdert, zullen de steaks uit elkaar vallen. De kern zal fijn en lekker zacht worden tijdens het bakken.
Bij het snijden van de bloemkool in plakken, zullen sommige plakken uit elkaar vallen en veranderen in roosjes. Maak je daar geen zorgen over, bak ze gewoon samen met de hele plakken.
Dat is dan ook de reden waarom je twee bloemkolen nodig hebt voor dit recept, om rekening te houden met de plakken die uit elkaar vallen.
Verwijder de kern niet. Bloemkoolstelen zijn eetbaar en als je ze verwijdert, zullen de steaks uit elkaar vallen. De kern zal fijn en lekker zacht worden tijdens het bakken.
Energie | 109 kcal |
---|---|
Vetten | 4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1 g |
Koolhydraten | 16 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 6 g |
Eiwitten | 6 g |
Zout | 0.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept