Gepureerde bloemkool met knoflook

(Nog geen beoordelingen)

Zeg vaarwel tegen gewone aardappelpuree en hallo tegen deze gezonde twist: romige gepureerde bloemkool met een vleugje knoflook! šŸŒ± Laag in koolhydraten, maar hoog in smaak - deze puree is de perfecte aanvulling op elk gerecht.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min
Gepureerde bloemkool met knoflook
Bloemkool is niet alleen in het wit verkrijgbaar, maar ook in kleurrijke varianten zoals paars, groen en oranje, die elk hun eigen unieke antioxidanten bevatten.

Ingrediƫnten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Plaats een stoominzet in een pan. Vul de pan met water tot net onder de bodem van de stoominzet. Breng het water aan de kook; voeg bloemkool toe, dek af en stoom tot de bloemkool gaar is, ongeveer 10 minuten.
  2. Stap 2 Verhit ondertussen olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur; bak en roer de knoflook tot deze zacht is, ongeveer 2 minuten. Neem van het vuur.
  3. Stap 3 Doe de helft van de bloemkool in een keukenmachine; pureer op de hoogste stand. Voeg de rest van de bloemkoolroosjes Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n toe, totdat de groenten smeuĆÆg zijn. Meng de gebakken knoflook, Parmezaanse kaas, roomkaas, zout en peper erdoor.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 204 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 14 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 98 kcal
Vetten 6 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 4 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account