Pasta met Kip en Roomsaus

(Nog geen beoordelingen)

Deze romige knoflook kip pasta is comfortfood op zijn best! Het gerecht is snel te bereiden met sappige stukjes kip en een zijdezachte saus vol knoflook en vers geraspte Parmezaanse kaas, perfect voor een gezellige doordeweekse avond.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Breng in een grote pan water aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een paar kopjes pastawater voordat je afgiet.
  2. Stap 2 Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan en smelt de boter erin. Voeg de kipfilet toe en bak deze gedurende 5-6 minuten op middelhoog vuur tot de kip gaar is.
  3. Stap 3 Roer de sjalot erdoor en bak deze 1 minuut mee, voeg dan de knoflook toe en bak nog eens 30 seconden.
  4. Stap 4 Voeg de Italiaanse kruiden toe, blus de pan af met de droge witte wijn en kook 1-2 minuten tot de alcohol verdampt is.
  5. Stap 5 Roer de slagroom erdoor en kook 1-2 minuten tot de saus dikker wordt. Voeg dan de gekookte pasta toe en roer goed door de saus. Voeg een scheutje van het opgevangen pastawater toe als het te dik wordt.
  6. Stap 6 Meng de geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie erdoor, breng eventueel op smaak met peper en zout en serveer direct.

Tip

Voeg aan het eind wat spinazie toe voor extra frisheid en vitaminen. Vergeet niet pastawater te bewaren. Het zetmeel hierin houdt de saus romig.

Maak deze romige knoflook kip pasta nog rijker door wat spek toe te voegen.

Dit pastagerecht is het lekkerst als het direct wordt geserveerd. Als je restjes over hebt, kun je ze opnieuw opwarmen in de magnetron. De textuur van de saus zal wel anders zijn.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 253 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 augustus 2024

Tip

Voeg aan het eind wat spinazie toe voor extra frisheid en vitaminen. Vergeet niet pastawater te bewaren. Het zetmeel hierin houdt de saus romig.

Maak deze romige knoflook kip pasta nog rijker door wat spek toe te voegen.

Dit pastagerecht is het lekkerst als het direct wordt geserveerd. Als je restjes over hebt, kun je ze opnieuw opwarmen in de magnetron. De textuur van de saus zal wel anders zijn.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 649 kcal
Vetten 36 g
waarvan verzadigde vetzuren 19 g
Koolhydraten 31 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 2 g
Eiwitten 46 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account