Burrata Salade met Geroosterde Tomaatjes

(Nog geen beoordelingen)

Deze burrata salade is een smaakvolle en eenvoudige salade die snel te bereiden is. Het combineert sappige geroosterde cherrytomaten met romige burrata kaas, pesto en olijfolie. Serveer het met knapperig brood voor een heerlijk voorgerecht of lichte maaltijd die gegarandeerd indruk zal maken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Geroosterde tomaatjes
  2. Om te serveren

Bereiding

  1. Stap 1 Neem de burrata uit de koelkast en laat 30 minuten buiten de koelkast staan om de kou eruit te halen.
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Stap 3 Meng de cherrytomaten met de olijfolie, sjalot, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat en rooster 10 minuten tot ze zacht zijn maar niet instorten.
  4. Stap 4 Schuif de tomaten naar één kant van de bakplaat en druppel de azijn erover. Hussel niet door elkaar.
  5. Stap 5 Verplaats de tomaten voorzichtig naar een bord en spreid ze uit in een enkele laag. Giet voorzichtig het water uit de burrataverpakking.
  6. Stap 6 Plaats de burrata bovenop de tomaten.
  7. Stap 7 Druppel 1 eetlepel goede extra vierge olijfolie over het gerecht. Verdeel de pesto over de tomaten en de burrata.
  8. Stap 8 Bestrooi met zoutvlokken en verse basilicumblaadjes. Serveer het gerecht met knapperig brood.
  9. Stap 9 Laat iemand de burrata openen met een lepel en laat het romige midden over de tomaten en pesto uitlopen. Zorg ervoor dat je van alles een beetje op een stuk brood schept en geniet!

Tip

Koop een goede kwaliteit burrata die een romig midden heeft dat eruit stroomt als je erin snijdt.

Als je geen verse basilicum of pesto hebt, gebruik dan gedroogde kruiden, zoals een Italiaanse mix of oregano.

Bewaar de restjes tot twee dagen, maar deze salade is het lekkerst als hij vers gemaakt is.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 168 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 24 augustus 2024

Tip

Koop een goede kwaliteit burrata die een romig midden heeft dat eruit stroomt als je erin snijdt.

Als je geen verse basilicum of pesto hebt, gebruik dan gedroogde kruiden, zoals een Italiaanse mix of oregano.

Bewaar de restjes tot twee dagen, maar deze salade is het lekkerst als hij vers gemaakt is.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 305 kcal
Vetten 29 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 1 g
Eiwitten 11 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account