Pörkölt Hongaarse Stoof met Varkensvlees

(Nog geen beoordelingen)

Proef de essentie van Hongarije met dit Pörkölt recept. Een hartig stoofgerecht vol mals vlees, uien en rijke Hongaarse paprikakruiden. Dit traditionele gerecht, een symbool van comfort food, verwarmt je van binnenuit en brengt de authentieke Hongaarse gastvrijheid naar je tafel.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur 55 min
  • Totaal
    2 uur 15 min
Pinterest
Pörkölt
Pörkölt, een traditioneel Hongaars stoofgerecht, gemaakt van vlees, uien, paprikapoeder en andere kruiden, staat centraal in de Hongaarse keuken en wordt vaak verward met goulash, hoewel het een dikker, minder soepachtig gerecht is.

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Doe de bacon in een grote, diepe koekenpan en bak het op middelhoog vuur tot het gelijkmatig bruin is geworden, ongeveer 10 minuten. Laat het uitlekken en bewaar het uitgelekte vet. Voeg de uien toe aan de spek en bak ze samen tot de ui glazig is. Haal de koekenpan van het vuur en roer de paprikapoeder, knoflookpoeder en peper door bacon en ui. Schep het mengsel over in een grote soeppan.
  2. Stap 2 Verhit een kleine hoeveelheid van het gereserveerde spekvet opnieuw in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak het vlees in porties in het hete vet tot ze aan beide kanten gelijkmatig gebruind zijn. Gebruik indien nodig extra spekvet voor elke nieuwe portie. Verplaats de varkenskarbonades naar een snijplank en dep overtollig vet van het oppervlak van de karbonades met keukenpapier. Snijd ze in hapklare blokjes en roer ze door het spekmengsel in de soep pan.
  3. Stap 3 Verhit een kleine hoeveelheid van het spekvet in de koekenpan. Bak en roer de paprika in het hete vet tot deze zacht is. Laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Roer de gebakken paprika door het spekmengsel.
  4. Stap 4 Giet de tomaten met vloeistof en de runderbouillon in een soeppan en zet de pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en verlaag het vuur naar een laag niveau. Kook tot de stoofpot begint in te dikken, af en toe roerend, ongeveer 90 minuten. Roer de zure room door de stoofpot vlak voor het serveren.
  5. Stap 5 Breng een pan met lichtgezouten water aan de kook. Voeg de eiermie toe aan het water en breng het water terug aan de kook. Kook onafgedekt, af en toe roerend, tot de pasta gaar, maar nog stevig is. Ongeveer 5 minuten. Laat goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen. Schep de stoofpot over de uitgelekte noedels om te serveren.

Tip

Je kunt het gerecht ook serveren met rijst in plaats van eiermie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 740 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 15 februari 2024

Tip

Je kunt het gerecht ook serveren met rijst in plaats van eiermie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 323 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 3 g
Eiwitten 27 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account