Spaans pannetje met tuinbonen, krieltjes en chorizo

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Snel klaar, alles in één pan: voorgekookte krieltjes en tuinbonen met stukjes gebakken chorizo en tijm.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Koekenpan of hapjespan
  • Pan voor de krieltjes (als je voorgekookte krieltjes hebt gekocht is dat niet nodig)

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in de pan en bak hierin de krieltjes rondom bruin (grote krieltjes doorgesneden). Haal de gebakken krieltjes uit de pan en zet ze even weg.
  2. Stap 2 Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook glazig,
  3. Stap 3 Voeg de chorizo eraan toe en bak even mee.
  4. Stap 4 Doe de tuinbonen, tijm en de krieltjes erbij in de pan en bak nog even goed door zodat alles goed warm geworden is.
  5. Stap 5 Maak op smaak met peper, zout en een 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt hiervoor prima voorgekookte krieltjes uit het koelvak en tuinbonen uit pot of blik gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 748 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 13 augustus 2024

Tip

Je kunt hiervoor prima voorgekookte krieltjes uit het koelvak en tuinbonen uit pot of blik gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 519 kcal
Vetten 30.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.4 g
Koolhydraten 43 g
waarvan suikers 0.9 g
Vezels 8 g
Eiwitten 19.6 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account