Snel klaar, alles in één pan: voorgekookte krieltjes en tuinbonen met stukjes gebakken chorizo en tijm.
Je kunt hiervoor prima voorgekookte krieltjes uit het koelvak en tuinbonen uit pot of blik gebruiken.
Je kunt hiervoor prima voorgekookte krieltjes uit het koelvak en tuinbonen uit pot of blik gebruiken.
Dit gerecht biedt een prima basis met voedzame tuinbonen, die vezels en eiwitten leveren, en krieltjes als energiebron. Het gebruik van olijfolie is gunstig. De score komt uit op een 6 omdat de chorizo, als bewerkt vlees, relatief veel verzadigd vet en zout bevat. Dit vraagt om aandacht binnen een gebalanceerd eetpatroon. Voor een nog gezondere maaltijd zou je de hoeveelheid chorizo kunnen minderen en/of meer (en gevarieerde) groenten kunnen toevoegen.
Energie | 519 kcal |
---|---|
Vetten | 30.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.4 g |
Koolhydraten | 43 g |
waarvan suikers | 0.9 g |
Vezels | 8 g |
Eiwitten | 19.6 g |
Zout | 2.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept