Snelle bloemkoolsoep met ham en lente-uitjes

(Nog geen beoordelingen)

Weer eens een stuk bloemkool over en voor mijn man zijn favoriete bloemkoolsoep gemaakt. Dit keer met lente-uitjes en stukjes gekookte ham.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt de roomboter in een kleine pan en bak hierin de lente-uitjes zacht.
  2. Stap 2 Voeg de kleine roosjes bloemkool hieraan toe en bak de bloemkool plm. 3 minuten mee. Af en toe omscheppen.
  3. Stap 3 Voeg de kippenbouillon eraan toe en breng de soep aan de kook.
  4. Stap 4 Laat de soep plm. 5 minuten zachtjes koken.
  5. Stap 5 Proef de bloemkoolroosjes. Als ze nog te hard zijn, de soep nog een paar minuten langer koken, De bloemkool moet beetgaar zijn, dus niet te zacht,
  6. Stap 6 Voeg een mespunt nootmuskaat toe aan de soep,
  7. Stap 7 Doe de ham en wat fijngesneden peterselie in de soep en dien op.

Tip

In plaats van lente-uitjes is wat fijngesneden prei net zo lekker.

Deze soep is lekker bij de lunch of als voorgerecht bij een een maaltijd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 135 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 12 augustus 2024

Tip

In plaats van lente-uitjes is wat fijngesneden prei net zo lekker.

Deze soep is lekker bij de lunch of als voorgerecht bij een een maaltijd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 212 kcal
Vetten 12 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.3 g
Koolhydraten 14.7 g
waarvan suikers 7.7 g
Vezels 1.2 g
Eiwitten 12 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account