Weer eens een stuk bloemkool over en voor mijn man zijn favoriete bloemkoolsoep gemaakt. Dit keer met lente-uitjes en stukjes gekookte ham.
In plaats van lente-uitjes is wat fijngesneden prei net zo lekker.
Deze soep is lekker bij de lunch of als voorgerecht bij een een maaltijd.
In plaats van lente-uitjes is wat fijngesneden prei net zo lekker.
Deze soep is lekker bij de lunch of als voorgerecht bij een een maaltijd.
Deze bloemkoolsoep is een redelijk gezonde keuze, voornamelijk door de aanwezigheid van bloemkool en lente-ui. De toevoeging van roomboter en gekookte ham maakt het iets minder optimaal; roomboter bevat verzadigd vet en ham is bewerkt vlees. Ook kan kippenbouillon, zeker van een tablet, vrij zout zijn. Desondanks is het een prima soep voor bij de lunch of als voorgerecht, die een goede basis van groenten levert.
Energie | 212 kcal |
---|---|
Vetten | 12 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.3 g |
Koolhydraten | 14.7 g |
waarvan suikers | 7.7 g |
Vezels | 1.2 g |
Eiwitten | 12 g |
Zout | 1.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept