Snelle, Simpele, Smakelijke Bami

(Nog geen beoordelingen)

Zin in bami? Voor deze simpele bami goreng hoef je niet naar het Chinese restaurant. Je maakt ' m gewoon in een handomdraai lekker zelf.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan
  • Pannetje

Bereiding

  1. Stap 1 Kook mie volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar in water, waarin de kippenbouillon is opgelost.
  2. Stap 2 Verwarm 2 tl sesamolie in een wok en fruit de knoflook op laag vuur.
  3. Stap 3 Voeg de hamblokjes en de prei toe.
  4. Stap 4 Verwarm de laatste tl sesamolie in een klein pannetje, voeg de geklopte eitjes toe en laat ze snel stollen.
  5. Stap 5 Proef of de prei zacht is en voeg dan het ei toe.
  6. Stap 6 Giet de mie af en roer deze door de ingrediënten in de wok. Warm alles even door. Proef en voeg zo nodig peper en zout toe.
  7. Stap 7 Lekker met atjar, augurk en gefrituurde uitjes.

Tip

Nog lekkerder om in de ochtenduren te maken en ' s avonds in de wok op te bakken.

Omdat dit gerecht wat weinig groente bevat heb ik er wat komkommersalade bij geserveerd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 360 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 10 augustus 2024

Tip

Nog lekkerder om in de ochtenduren te maken en ' s avonds in de wok op te bakken.

Omdat dit gerecht wat weinig groente bevat heb ik er wat komkommersalade bij geserveerd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 573 kcal
Vetten 16.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 76.9 g
waarvan suikers 9.4 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 28.6 g
Zout 2.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account