Kabeljauwhaasje met Parmaham

(Nog geen beoordelingen)

Het kabeljauwhaasje is gekruid met zout, lemonpepper en een paar druppels citroensap. Gewikkeld in Parmaham en gebakken in olijfolie.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Plankje

Bereiding

  1. Stap 1 Kruid elk kabeljauwhaasje met citroensap, zout en leompepper (alles naar smaak)
  2. Stap 2 Leg per stukje kabeljauw 2 plakken Parmaham naast elkaar (zie foto)
  3. Stap 3 Rol de vis in de ham.
  4. Stap 4 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw aan beide kanten plm. 4 à 5 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis).

Tip

Bak de kabeljauw niet te lang. Dan wordt de vis droog en valt uit elkaar.

In plaats van Parmaham is Serranoham ook lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 193 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 augustus 2024

Tip

Bak de kabeljauw niet te lang. Dan wordt de vis droog en valt uit elkaar.

In plaats van Parmaham is Serranoham ook lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 458 kcal
Vetten 31.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.6 g
Koolhydraten 0 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 43.4 g
Zout 4.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account