Hummus Soep

(Nog geen beoordelingen)

Deze romige hummus soep is de perfecte maaltijd voor hummus liefhebbers. Met geroosterde kikkererwten, tahini en citroen is het een heerlijke combinatie van smaken. Ideaal voor een voedzame lunch of licht diner.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de helft van de kikkererwten met de knoflookteentjes, 1 eetlepel olijfolie, 0.5 theelepel zout en 0.5 theelepel komijn op een grote bakplaat.
  2. Stap 2 Bak tot de knoflook zacht en bruin is en de kikkererwten geroosterd en knapperig zijn, 20 tot 25 minuten. Roer halverwege om. Haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen.
  3. Stap 3 Verhit ondertussen de resterende 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak al roerend tot zacht en glazig, 3 tot 4 minuten.
  4. Stap 4 Voeg de resterende 1.25 theelepel zout en 1 theelepel komijn toe en bak al roerend tot de geuren vrijkomen, 30 seconden tot 1 minuut.
  5. Stap 5 Voeg nu de wortels en resterende kikkererwten toe en roer om alles goed te bedekken, ongeveer 2 minuten. Voeg daarna geleidelijk de groentebouillon en water toe.
  6. Stap 6 Breng aan de kook op hoog vuur. Verlaag het vuur naar middel-laag en laat afgedekt zachtjes koken, tot de wortels gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
  7. Stap 7 Haal van het vuur, voeg tahini, citroensap en de geroosterde knoflookteentjes toe.
  8. Stap 8 Pureer de soep met een staafmixer tot glad.
  9. Stap 9 Voeg extra water toe indien nodig om de gewenste consistentie te bereiken. Breng op smaak met extra citroensap.
  10. Stap 10 Verdeel de soep gelijkmatig over 4 kommen. Bestrooi met de knapperige kikkererwten en verse peterselie.

Tip

Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 5 dagen.

Je kunt Griekse yoghurt of een scheutje room toevoegen voor extra romigheid.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 185 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 5 augustus 2024

Tip

Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 5 dagen.

Je kunt Griekse yoghurt of een scheutje room toevoegen voor extra romigheid.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 489 kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 56 g
waarvan suikers 13 g
Vezels 14 g
Eiwitten 17 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account