Mapo Tofu

(Nog geen beoordelingen)

Mapo tofu is een traditioneel Sichuans gerecht dat de unieke, verdovende smaak van Sichuan peper combineert met zijdezachte tofu en hartig varkensgehakt. Het gerecht staat bekend om zijn intense pittigheid. De unieke kruidigheid en bloemige tonen van Sichuan peper onderscheiden het van andere pittige smaken. Dit gerecht is heerlijk als je het met rijst serveert om de pittigheid en zoutigheid in balans te brengen.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    25 min
Nieuw! Kookhulp

Pas dit recept eenvoudig aan op jouw dieetwensen.
Vul je voorkeuren in en geniet van een maaltijd die perfect bij jou past.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Bak het gehakt in een wok of grote koekenpan op hoog vuur tot het bruin is en het vet is vrijgekomen, ongeveer 4 minuten.
  2. Stap 2 Voeg gember, knoflook en Sichuan peper toe. Roerbak tot het geurig is, ongeveer 30 seconden.
  3. Stap 3 Voeg de chili bonenpasta en chili crisp toe. Roerbak tot het goed gemengd is, ongeveer 30 seconden.
  4. Stap 4 Voeg de kippenbouillon en tofu toe aan de wok. Roer de tofu voorzichtig van de zijkanten naar het midden, en meng het met de pittige bouillon.
  5. Stap 5 Meng de maïzena en water in een kleine kom. Voeg het maïzena-papje toe aan de pan en roer voorzichtig (om te voorkomen dat de tofu te veel uit elkaar valt) tot het gemengd is.
  6. Stap 6 Dek af en laat sudderen op laag vuur tot de tofu wat kleur krijgt en de saus indikt, ongeveer 10 minuten. Garneer met bosui en serveer.

Tip

Je koopt Pixian chili bonenpasta (of Pixian doubanjiang) bij Aziatische of Chinese markten of online. Het wordt gebruikt in authentieke mapo tofu en andere Sichuanse gerechten. Als je het niet kunt vinden, kun je een andere Chinese chili bonenpasta gebruiken.

Zijdentofu is de romigste, zachtste soort tofu. Hoewel dit recept vraagt om zijdezachte tofu vanwege de gladde en zijdeachtige textuur die goed combineert met de sausachtige textuur, werkt andere zachte tofu ook goed. Vermijd stevige of extra stevige tofu.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 171 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 3 augustus 2024

Tip

Je koopt Pixian chili bonenpasta (of Pixian doubanjiang) bij Aziatische of Chinese markten of online. Het wordt gebruikt in authentieke mapo tofu en andere Sichuanse gerechten. Als je het niet kunt vinden, kun je een andere Chinese chili bonenpasta gebruiken.

Zijdentofu is de romigste, zachtste soort tofu. Hoewel dit recept vraagt om zijdezachte tofu vanwege de gladde en zijdeachtige textuur die goed combineert met de sausachtige textuur, werkt andere zachte tofu ook goed. Vermijd stevige of extra stevige tofu.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 404 kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 2 g
Eiwitten 32 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account