Romige Gnocchi met Bacon en Erwten

(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke gnocchi met romige saus, knapperige bacon en zoete erwten is een snel en gemakkelijk gerecht voor doordeweekse avonden. De gnocchi wordt knapperig gebakken in de pan en vervolgens gemengd met een romige kaassaus en krokante stukjes bacon. Een klassieker die in no-time op tafel staat!

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit een grote antiaanbakpan op middelhoog vuur. Voeg de bacon toe en bak al roerend 6-7 minuten tot bruin en knapperig. Schep met een schuimspaan op een bord met keukenpapier. Laat 1-2 eetlepels baconvet in de pan.
  2. Stap 2 Verhoog het vuur. Voeg de helft van de gnocchi toe en bak al roerend ongeveer 4 minuten tot het bruin begint te worden. Plaats de gnocchi in een kom. Herhaal met de rest van de gnocchi.
  3. Stap 3 Voeg zonder de pan schoon te maken het water, de kaas, mosterd en zout toe. Roer om de kaas te laten smelten en een gladde saus te maken, ongeveer 2 minuten. Roer vervolgens de erwten erdoor. Kook al roerend ongeveer 1 minuut tot de erwten warm zijn.
  4. Stap 4 Voeg de gebakken gnocchi en de helft van de bacon weer toe aan de pan. Schep om met de saus. Kook al roerend ongeveer 1 minuut tot de saus iets is ingedikt.
  5. Stap 5 Haal van het vuur en serveer bestrooid met de resterende bacon en eventueel bieslook. Direct serveren.

Tip

Houd extra water bij de hand om de saus te verdunnen als deze te dik wordt.

Voeg verse of ontdooide diepvriesspinazie toe aan de pan na het bakken van de gnocchi voor wat extra groen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 427 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 augustus 2024

Tip

Houd extra water bij de hand om de saus te verdunnen als deze te dik wordt.

Voeg verse of ontdooide diepvriesspinazie toe aan de pan na het bakken van de gnocchi voor wat extra groen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 594 kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 79 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 6 g
Eiwitten 26 g
Zout 1.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account