Balletjes van twee soorten gehakt. Met een dikke jus op smaak gemaakt met sjalot, knoflook, enkele kruiden en natuurlijk sambal.
Proef aan de jus en voeg eventueel meer sambal toe.
Proef aan de jus en voeg eventueel meer sambal toe.
Dit gerecht, gehaktballetjes in pittige jus, krijgt een gezondheidsscore van 4 uit 10. Het bevat eiwitten uit het gehakt en enkele verse smaakmakers zoals sjalot en knoflook. Echter, het gebruik van half-om-half gehakt en bakken in roomboter maakt het relatief vetrijk. De saus bevat daarnaast ingrediënten zoals sambal, ketjap en een bouillonblokje, die bijdragen aan een hoger zoutgehalte, en de gefrituurde uitjes voegen extra vet toe. Hoewel lekker, is het een maaltijd om met mate van te genieten, idealiter aangevuld met veel groenten.
Energie | 344 kcal |
---|---|
Vetten | 24.7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10.2 g |
Koolhydraten | 15 g |
waarvan suikers | 6.7 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 15.2 g |
Zout | 2.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept