Gehaktballetjes in pittige jus

(Nog geen beoordelingen)

Balletjes van twee soorten gehakt. Met een dikke jus op smaak gemaakt met sjalot, knoflook, enkele kruiden en natuurlijk sambal.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE BALLETJES
  2. VOOR DE PITTIGE JUS
  3. VOOR DE GARNERING

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Werk alles voor de balletjes door elkaar en maak er balletjes van gelijke grootte van.
  2. Stap 2 Verhit de roomboter en bak de balletjes rondom bruin.
  3. Stap 3 Haal ze uit de pan en zet aan de kant.
  4. Stap 4 Fruit de ui, knoflook, zwarte peper naar smaak en een volle tl sambal badjak enkele minuten.
  5. Stap 5 Voeg de bloem toe (bak even mee), en voeg dan het water en de ketjap toe en verkruimel er het bouillonblokje over en roer alles door elkaar.
  6. Stap 6 Voeg de balletjes toe en leg het deksel op de pan.
  7. Stap 7 Laat de balletjes (afhankelijk van de grootte) 10- 15 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Stap 8 Laat de laatste paar minuten het deksel van de pan om de jus te laten indikken.
  9. Stap 9 Verdeel de balletjes met de jus over 2 borden en garneer ze met bosui en / of gefrituurde uitjes.
  10. Stap 10 Lekker met patat of rijst en groente naar keuze.

Tip

Proef aan de jus en voeg eventueel meer sambal toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 337 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 2 augustus 2024

Tip

Proef aan de jus en voeg eventueel meer sambal toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 344 kcal
Vetten 24.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.2 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 6.7 g
Vezels 1 g
Eiwitten 15.2 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account