Courgettesoep met prei, pesto en feta

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Heerlijke frisse courgettesoep met prei en groene pesto. Voor het opdienen gegarneerd met verkruimelde feta.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een pan. Bak hierin de prei en de knoflook zacht.
  2. Stap 2 Voeg de stukken courgette hieraan toe en bak deze omscheppend even mee.
  3. Stap 3 Voeg zoveel water toe dan de courgettes bijna onder water staan. Doe de verkruimelde bouillontabletten erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  4. Stap 4 Voeg de pesto eraan toe.
  5. Stap 5 Pureer de soep met een staafmixer. Is de soep te dik? Voeg er dan een beetje water aan toe.
  6. Stap 6 Maak de soep eventueel nog op smaak met wat citroensap, peper en zout.
  7. Stap 7 Garneer de soep met verkruimelde feta en eventueel wat peterselie,
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van feta kun je ook zachte geitenkaas gebruiken.

Zonder de feta of andere kaas is de soep lactosevrij.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
430 recepten
  • Donateur
  • 970 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 29 juli 2024

Tip

In plaats van feta kun je ook zachte geitenkaas gebruiken.

Zonder de feta of andere kaas is de soep lactosevrij.

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Grotendeels gezond

Deze courgettesoep is grotendeels gezond dankzij de vele groenten zoals courgette en prei, die zorgen voor vitamines en vezels. De olijfolie levert daarbij goede vetten. Het voornaamste aandachtspunt is de hoeveelheid zout, die kan oplopen door de combinatie van bouillontabletten, pesto en feta. Door te kiezen voor zoutarme bouillon en matig te zijn met extra zout, wordt het een nog betere keuze. De pesto en feta voegen ook wat vet toe, maar in de gebruikte hoeveelheden per portie is dit acceptabel.

Energie 146 kcal
Vetten 12.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.9 g
Koolhydraten 6.3 g
waarvan suikers 2.9 g
Vezels 1.1 g
Eiwitten 3.4 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account