Een echt zomerse risotto die niet gloeiend heet hoeft te zijn. Echt comfortfood.
Mocht je wat overhouden dan kun je het de volgende dag opwarmen in de magnetron of in de oven. Dan heb je nog een heerlijke lunch.
Mocht je wat overhouden dan kun je het de volgende dag opwarmen in de magnetron of in de oven. Dan heb je nog een heerlijke lunch.
Dit Risotto Caprese recept krijgt een gezondheidsscore van 6 uit 10. Het gerecht bevat een goede portie groenten zoals kerstomaatjes en ui, wat positief is voor de inname van vitamines en vezels, en gebruikt olijfolie als basisvet. Echter, de arboriorijst is een geraffineerd graanproduct, wat minder voedzaam is dan volkoren varianten. Daarnaast levert de mozzarella een bijdrage aan verzadigd vet en zout, en kan de bouillon ook veel zout bevatten, wat aandachtspunten zijn voor de algehele gezondheidswaarde van de maaltijd.
Energie | 753 kcal |
---|---|
Vetten | 22.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 9.5 g |
Koolhydraten | 96.2 g |
waarvan suikers | 8.1 g |
Vezels | 2.1 g |
Eiwitten | 31.9 g |
Zout | 3.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept