Risotto Caprese

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een echt zomerse risotto die niet gloeiend heet hoeft te zijn. Echt comfortfood.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Een gewone pan voor de bouillon en een pan met een dikke bodem voor de risotto

Bereiding

  1. Stap 1 Zorg dat de bouillon goed warm is en hou die warm op een klein pitje.
  2. Stap 2 Kies een pan met een dikke bodem om de risotto in te maken. Fruit de ui in een paar eetlepels olijfolie tot de ui glazig is.
  3. Stap 3 Doe er dan de rijst bij en roer een aantal keren goed om. Doe er de wijn bij en blijf roeren tot die volledig is opgenomen.
  4. Stap 4 Nu mag er een soeplepel bouillon bij. Weer roeren tot dat helemaal is opgenomen. En zo gaan we door tot de risotto gaar is. Dat zal ongeveer na 25 minuten zijn. Je zult waarschijnlijk boullon overhouden.
  5. Stap 5 Als de risotto klaar is kan het vuur uit en roeren we er de mozzarella, de tomaatjes en de basilicum doorheen. Omdat we het nu niet meer verwarmen is het belangrijk dat de kaas en de tomaten al een poosje uit de koelkast zijn.
  6. Stap 6 Aan tafel mag er nog wat zwarte peper over of geraspte parmezaan.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Mocht je wat overhouden dan kun je het de volgende dag opwarmen in de magnetron of in de oven. Dan heb je nog een heerlijke lunch.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 371 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 26 juli 2024

Tip

Mocht je wat overhouden dan kun je het de volgende dag opwarmen in de magnetron of in de oven. Dan heb je nog een heerlijke lunch.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 753 kcal
Vetten 22.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.5 g
Koolhydraten 96.2 g
waarvan suikers 8.1 g
Vezels 2.1 g
Eiwitten 31.9 g
Zout 3.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account