Slowcooker Kip Parmezaan Gehaktballetjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze smaakvolle kipgehaktballetjes met Parmezaanse kaas worden langzaam gegaard in de slowcooker. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat perfect is om te serveren met pasta of polenta. De gehaktballen zijn sappig en vol van smaak. Genoeg voor ongeveer 32 gehaktballetjes.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    8 uur
  • Totaal
    8 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Giet de helft van de pastasaus in een slowcooker van 6 liter of groter.
  2. Stap 2 Klop de eieren los in een grote kom. Voeg de panko, Parmezaanse kaas, ui, peterselie of basilicum, knoflook, zout, oregano en peper toe en meng goed.
  3. Stap 3 Voeg het kippengehakt toe en meng alles met schone handen tot het 1 geheel is. Zorg ervoor dat je niet te hard knijpt en niet te lang door gaat.
  4. Stap 4 Vorm met vochtige handen balletjes van ongeveer 4 cm doorsnede en leg deze in de saus in de slowcooker.
  5. Stap 5 Giet de rest van de saus gelijkmatig over de gehaktballen.
  6. Stap 6 Dek af en kook op de lage stand gedurende 6 tot 8 uur tot de gehaktballen gaar zijn.
  7. Stap 7 Bestrooi de laatste 15 minuten met mozzarella kaas indien gewenst.
  8. Stap 8 Bestrooi met extra peterselie of basilicum en serveer met extra Parmezaanse kaas.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de gehaktballetjes van tevoren maken en invriezen tot gebruik.

Bak de gehaktballetjes kort voor extra smaak voordat je ze in de slowcooker doet.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 3887 keer bekeken
  • 15 keer bewaard
  • 25 juli 2024

Tip

Je kunt de gehaktballetjes van tevoren maken en invriezen tot gebruik.

Bak de gehaktballetjes kort voor extra smaak voordat je ze in de slowcooker doet.

Voedingswaarden

Per portie
4 / 10
Eiwitrijk, maar zout

Deze kipgehaktballetjes zijn een goede bron van eiwitten dankzij het kippengehakt en bevatten ook wat groenten zoals ui en knoflook. De gezondheidsscore van 4 uit 10 komt echter voornamelijk door het zeer hoge zoutgehalte; de toegevoegde eetlepel zout is aanzienlijk. Dit, gecombineerd met het zout uit de pastasaus en Parmezaanse kaas, kan de aanbevolen dagelijkse zoutinname snel overschrijden. Ook het verzadigde vet, vooral met de optionele mozzarella, en de panko als bron van geraffineerde koolhydraten beïnvloeden de score negatief. Voor een gezondere variant is het sterk aanbevolen de hoeveelheid zout drastisch te verlagen.

Energie 287 kcal
Vetten 10.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.7 g
Koolhydraten 17.5 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 3.5 g
Eiwitten 30.8 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account