Deze smaakvolle kipgehaktballetjes met Parmezaanse kaas worden langzaam gegaard in de slowcooker. Het resultaat is een heerlijk gerecht dat perfect is om te serveren met pasta of polenta. De gehaktballen zijn sappig en vol van smaak. Genoeg voor ongeveer 32 gehaktballetjes.
Je kunt de gehaktballetjes van tevoren maken en invriezen tot gebruik.
Bak de gehaktballetjes kort voor extra smaak voordat je ze in de slowcooker doet.
Je kunt de gehaktballetjes van tevoren maken en invriezen tot gebruik.
Bak de gehaktballetjes kort voor extra smaak voordat je ze in de slowcooker doet.
Deze kipgehaktballetjes zijn een goede bron van eiwitten dankzij het kippengehakt en bevatten ook wat groenten zoals ui en knoflook. De gezondheidsscore van 4 uit 10 komt echter voornamelijk door het zeer hoge zoutgehalte; de toegevoegde eetlepel zout is aanzienlijk. Dit, gecombineerd met het zout uit de pastasaus en Parmezaanse kaas, kan de aanbevolen dagelijkse zoutinname snel overschrijden. Ook het verzadigde vet, vooral met de optionele mozzarella, en de panko als bron van geraffineerde koolhydraten beïnvloeden de score negatief. Voor een gezondere variant is het sterk aanbevolen de hoeveelheid zout drastisch te verlagen.
Energie | 287 kcal |
---|---|
Vetten | 10.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.7 g |
Koolhydraten | 17.5 g |
waarvan suikers | 10 g |
Vezels | 3.5 g |
Eiwitten | 30.8 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept