Zomerstamppot jonge worteltjes met gebakken hamburger met magor

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Voor dit zomerse stamppotje worden de nieuwe aardappels en de worteltjes samen gekookt. De stamppot is op smaak gemaakt met veel peterselie en een scheutje gembersiroop. De hamburger is in de koekenpan gebakken en vlak voor het opdienen is de magor of gormas (=mascarpone met mozzarella) erop gesmolten.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Stamppot worteltjes
  2. Hamburger met magor

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Vergiet
  • Aardappelstamper

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappels samen met de worteltjes gaar in water met een bouillontablet.
  2. Stap 2 Laat de aardappels en de worteltjes goed uitlekken in een vergiet. Doe daarna weer terug in de pan.
  3. Stap 3 Stamp de aardappelen en de wortelplakjes grof met een aardappelstamper.
  4. Stap 4 Roer de boter, gembersiroop, balsamicoazijn en de gehakte peterselie erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Stap 5 Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers aan beide kanten bruin en gaar.
  6. Stap 6 Als de hamburgers gaar zijn en mooi bruin, verdeel je de kaas in een niet te dikke laag over de gebakken hamburgers. Zet even een deksel op de pan dan smelt de kaas sneller.
  7. Stap 7 Verdeel de stamppot over de borden.
  8. Stap 8 Leg de hamburger midden op de stamppot in de borden.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van magor is bijvoorbeeld zachte gorgonzola ook lekker op de hamburger.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 483 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 juli 2024

Tip

In plaats van magor is bijvoorbeeld zachte gorgonzola ook lekker op de hamburger.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 643 kcal
Vetten 43 g
waarvan verzadigde vetzuren 16.2 g
Koolhydraten 36.3 g
waarvan suikers 18.3 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 28.7 g
Zout 4.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account