Voor dit zomerse stamppotje worden de nieuwe aardappels en de worteltjes samen gekookt. De stamppot is op smaak gemaakt met veel peterselie en een scheutje gembersiroop. De hamburger is in de koekenpan gebakken en vlak voor het opdienen is de magor of gormas (=mascarpone met mozzarella) erop gesmolten.
In plaats van magor is bijvoorbeeld zachte gorgonzola ook lekker op de hamburger.
In plaats van magor is bijvoorbeeld zachte gorgonzola ook lekker op de hamburger.
Deze stamppot combineert groenten zoals wortel en aardappel, die vezels en vitaminen leveren, met meerdere energierijke en minder gezonde componenten. De gebakken hamburger, de volle Magor kaas, de toevoeging van roomboter in de stamppot én de gembersiroop zorgen voor een aanzienlijke hoeveelheid calorieën, verzadigd vet en toegevoegde suikers. Hierdoor is het een zwaar gerecht dat beter past bij een occasionele verwennerij dan bij een regulier gezond eetpatroon.
Energie | 643 kcal |
---|---|
Vetten | 43 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 16.2 g |
Koolhydraten | 36.3 g |
waarvan suikers | 18.3 g |
Vezels | 3.3 g |
Eiwitten | 28.7 g |
Zout | 4.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept