Gewokte Grote Garnalen

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Grote rauwe garnalen worden in de wok klaargemaakt met gember sherry, paprika, een heerlijke saus en geserveerd met rijst of noedels. Een komkommersalade maakt het geheel af voor wat meer groente. Als alles klaar staat, kun je snel heerlijk tafelen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    7 min
  • Totaal
    22 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE SAUS
  2. VOOR DE WOK
  3. EN VERDER

Benodigdheden

  • Wok
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Roer alles voor de woksaus door elkaar en zet opzij.
  2. Stap 2 Start met het koken van de rijst volgens de verpakking.
  3. Stap 3 Verwarm 1 el olie in de wok en bak de kleine stukjes paprika circa 3 minuten. Haal uit de wok en zet opzij.
  4. Stap 4 Fruit in de overgebleven olie (voeg eventueel wat olie toe) de knoflook zonder te bruinen. Haal ook uit de wok en voeg toe aan de paprika.
  5. Stap 5 Voeg zo nodig extra olie toe. Bak de rauwe gepelde garnalen met de gember en de sherry in enkele minuten roze. Haal uit de wok en voeg bij de paprika en de knoflook.
  6. Stap 6 Giet de woksaus in de wok en laat deze binden.
  7. Stap 7 Voeg paprika, knoflook en de garnalen toe en warm alles goed door.
  8. Stap 8 Serveer de rijst met de garnalen, garneer met peterselie en geniet ervan.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Dit gerecht is zonder rijst met een stuk vers bruin brood (om de saus op te deppen) zeer geschikt als voorgerecht of tussengerecht voor 4 personen.

Kies je voor voorgekookte garnalen, dan hoef je ze enkel maar te verwarmen.

Hou je niet van sherry? Deze kun je ook gewoon weglaten of voor witte wijn vervangen.

Na afgieten moet rijst altijd even een poosje staan. Begin dan met de wok.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 450 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 22 juli 2024

Tip

Dit gerecht is zonder rijst met een stuk vers bruin brood (om de saus op te deppen) zeer geschikt als voorgerecht of tussengerecht voor 4 personen.

Kies je voor voorgekookte garnalen, dan hoef je ze enkel maar te verwarmen.

Hou je niet van sherry? Deze kun je ook gewoon weglaten of voor witte wijn vervangen.

Na afgieten moet rijst altijd even een poosje staan. Begin dan met de wok.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 676 kcal
Vetten 24.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.8 g
Koolhydraten 81.5 g
waarvan suikers 12.1 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 24 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account