Grote rauwe garnalen worden in de wok klaargemaakt met gember sherry, paprika, een heerlijke saus en geserveerd met rijst of noedels. Een komkommersalade maakt het geheel af voor wat meer groente. Als alles klaar staat, kun je snel heerlijk tafelen.
Dit gerecht is zonder rijst met een stuk vers bruin brood (om de saus op te deppen) zeer geschikt als voorgerecht of tussengerecht voor 4 personen.
Kies je voor voorgekookte garnalen, dan hoef je ze enkel maar te verwarmen.
Hou je niet van sherry? Deze kun je ook gewoon weglaten of voor witte wijn vervangen.
Na afgieten moet rijst altijd even een poosje staan. Begin dan met de wok.
Dit gerecht is zonder rijst met een stuk vers bruin brood (om de saus op te deppen) zeer geschikt als voorgerecht of tussengerecht voor 4 personen.
Kies je voor voorgekookte garnalen, dan hoef je ze enkel maar te verwarmen.
Hou je niet van sherry? Deze kun je ook gewoon weglaten of voor witte wijn vervangen.
Na afgieten moet rijst altijd even een poosje staan. Begin dan met de wok.
Dit wokgerecht met garnalen en paprika biedt een aardige basis door de magere eiwitten uit garnalen en de aanwezige paprika. Het gebruik van olijfolie en de keuze voor 'minder zout' varianten van sojasaus en bouillon zijn positief. De gezondheidsscore wordt echter gedrukt door de toegevoegde suikers in de saus (van ketchup en basterdsuiker) en de relatief bescheiden hoeveelheid groenten in het kernrecept. Voor een voedzamere maaltijd, overweeg de suiker in de saus te verminderen, kies voor volkoren granen en voeg royaal extra groenten toe, zoals de aanbevolen komkommersalade.
Energie | 676 kcal |
---|---|
Vetten | 24.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.8 g |
Koolhydraten | 81.5 g |
waarvan suikers | 12.1 g |
Vezels | 2.2 g |
Eiwitten | 24 g |
Zout | 2.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept