Chinese Pepersteak

(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijk recept voor pepersteak. Lekker om te serveren met witte rijst — eenvoudig en snel gemaakt van ingrediënten die ik bijna altijd in huis heb.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min
Chinese Pepersteak
Chinese pepersteak, een populair gerecht in de Chinese-Amerikaanse keuken, combineert dun gesneden biefstuk met een kruidige saus van sojasaus en peper, een fusie die de smaakvolle integratie van Oosterse en Westerse smaken illustreert.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de biefstuk in 1 tot 1,5 cm dikke plakken haaks op de draad.
  2. Stap 2 Klop de sojasaus, suiker, maizena en gember in een kom tot de suiker is opgelost en het mengsel 1 geheel is. Doe de biefstukreepjes in de marinade en roer tot ze helemaal bedekt met saus zijn.
  3. Stap 3 Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstukreepjes in porties in hete olie, zodat de pan niet te vol wordt. Bak al roerend tot ze goed bruin zijn, ongeveer 3 minuten, en haal de biefstuk uit de wok en doe ze in een kom. Herhaal met de resterende biefstuk, voeg meer olie toe indien nodig, en zet het gebakken vlees opzij.
  4. Stap 4 Doe de gebakken biefstukreepjes terug in de hete wok en roer de ui erdoor. Hussel de biefstuk en ui samen tot de ui zacht begint te worden, ongeveer 2 minuten, roer dan de paprika erdoor.
  5. Stap 5 Bak en roer het mengsel tot de paprika's zacht beginnen te worden. Dan daarna nog ongeveer 2 minuutjes en voeg vervolgens de tomaten toe.
  6. Stap 6 Roer alles goed door elkaar en serveer.

Tip

Lekker met witte rijst. Je kunt het gerecht garneren met bijvoorbeeld sesam zaadjes.

Je kunt ook andere groenten toevoegen zoals bijvoorbeeld broccoli of champignons.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 433 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 10 februari 2024

Tip

Lekker met witte rijst. Je kunt het gerecht garneren met bijvoorbeeld sesam zaadjes.

Je kunt ook andere groenten toevoegen zoals bijvoorbeeld broccoli of champignons.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 312 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 17 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 2 g
Eiwitten 26 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account