Eenvoudig Amerikaans Gehaktbrood

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor gehaktbrood kost helemaal niet veel tijd om te maken en is erg lekker!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 15 min
Gehaktbrood
Gehaktbrood, een klassiek comfortfood, vindt zijn oorsprong in Europa en werd populair in Noord-Amerika tijdens de Grote Depressie als een economische manier om vlees te rekken en een voedzame maaltijd te bieden.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een broodvorm van 23x13 cm in.
  2. Stap 2 Meng in een grote kom het gehakt, ui, melk, paneermeel en het ei. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in de broodvorm.
  3. Stap 3 Meng in een kleine kom de ketchup, suiker en mosterd tot het 1 geheel is. Giet dit over het gehaktbrood en verdeel het gelijkmatig over de bovenkant.
  4. Stap 4 Bak in de voorverwarmde oven tot het midden niet meer roze is, ongeveer 1 uur.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 260 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 10 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 372 kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 19 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 1 g
Eiwitten 18 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account