Eenvoudig Amerikaans Gehaktbrood

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor gehaktbrood kost helemaal niet veel tijd om te maken en is erg lekker!

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 15 min
Pinterest
Gehaktbrood
Gehaktbrood, een klassiek comfortfood, vindt zijn oorsprong in Europa en werd populair in Noord-Amerika tijdens de Grote Depressie als een economische manier om vlees te rekken en een voedzame maaltijd te bieden.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een broodvorm van 23x13 cm in.
  2. Stap 2 Meng in een grote kom het gehakt, ui, melk, paneermeel en het ei. Breng op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in de broodvorm.
  3. Stap 3 Meng in een kleine kom de ketchup, suiker en mosterd tot het 1 geheel is. Giet dit over het gehaktbrood en verdeel het gelijkmatig over de bovenkant.
  4. Stap 4 Bak in de voorverwarmde oven tot het midden niet meer roze is, ongeveer 1 uur.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1174 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 10 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 372 kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigde vetzuren 10 g
Koolhydraten 19 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 1 g
Eiwitten 18 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account