Kippensoep met Witte Kool

(Nog geen beoordelingen)

Deze kippensoep geneest al jouw kwaaltjes, zelfs als het alleen maar honger is. Het is een recept voor een gezonde, koolhydraatarme soep. Geniet ervan met versgebakken brood op een regenachtige dag!

  • Voorbereiding
    40 min
  • Bereiding
    1 uur 15 min
  • Totaal
    1 uur 55 min
Kippensoep met Witte Kool
Kippensoep, vaak aangeprezen als een natuurlijk geneesmiddel bij verkoudheid, heeft een wereldwijde traditie die teruggaat tot de oude beschavingen, waar het werd gewaardeerd om zijn voedzame en helende eigenschappen.

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Bereiding

  1. Stap 1 Vul een grote pan met 4 liter water. Voeg de kip toe en breng aan de kook. Kook tot het kippenvlees makkelijk van het bot valt, ongeveer 45 minuten. Leg de kip op een bord en dek af met plasticfolie. Doe de deksel op de pan. Koel de kip en bouillon in de koelkast tot de kip koel genoeg is om te verwerken, ongeveer 40 minuten.
  2. Stap 2 Verwijder het vlees van de kippenbotten en leg opzij. Schep het overtollige vet van de bovenkant van de afgekoelde bouillon.
  3. Stap 3 Voeg de resterende 2 liter water, kippenvlees, wortelen, bleekselderij, ui, witte kool, wijn, bouillonblokjes, dille, boter, peterselie, tijm, knoflook, witte peper en laurierbladeren toe aan de bouillon in de pan. Kook op middelhoog vuur totdat de groenten zacht zijn, ongeveer 30 minuten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 230 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 9 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 55 kcal
Vetten 1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 7 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 2 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account