Aziatisch satépannetje met peultjes en gehakt

(Nog geen beoordelingen)

Geruld gehakt met peultjes, champignons en paprika op smaak gebracht met ketjap, sambal en een eenvoudige satésaus.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE SATÉSAUS

Bereiding

  1. Stap 1 Rul het gehakt bruin en gaar in een wok, die met olie is bestreken. Haal het gehakt uit de pan en zet opzij.
  2. Stap 2 Blancheer de peultjes in enkele minuten beetgaar. Giet ze af, maar vang het vocht op. ( lekker om de rijst in te koken, of de satésaus mee te maken). Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  3. Stap 3 Maak ondertussen de satésaus. Verwarm 100 ml blancheerwater in een pannetje. Voeg ketjap, citroensap, de basterdsuiker en de kruiden toe en breng aan de kook. Voeg de pindakaas toe en roer los. laat een minuutje pruttelen.
  4. Stap 4 Fruit de sjalot en de knoflook in het aanhangende vet van het gehakt. Voeg paprika en champignons toe en bak enkele minuten mee. Voeg sambal en ketjap toe en roer door. Voeg de peulen toe en als laatste de satésaus toe. Warm alles goed door.
  5. Stap 5 Serveer met rijst en wat kroepoek.

Tip

Gebruik het blancheerwater voor de satésaus.

Voeg naar smaak meer sambal en ketjap toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 877 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 9 juli 2024

Tip

Gebruik het blancheerwater voor de satésaus.

Voeg naar smaak meer sambal en ketjap toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 649 kcal
Vetten 28.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.6 g
Koolhydraten 67.9 g
waarvan suikers 16.5 g
Vezels 6.2 g
Eiwitten 28.5 g
Zout 3.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account