Gebakken Banaan Bites

(Nog geen beoordelingen)

Deze gemakkelijke gebakken bananenhapjes zijn de perfecte manier om rijpe bananen te gebruiken. Ze zijn heerlijk en ideaal als snelle snack of dessert. Serveer ze als ontbijt of bij een bolletje vanille-ijs als nagerecht.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    4 min
  • Totaal
    19 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Bereiding

  1. Stap 1 Snijd de bananen in plakjes van 1,5 cm dik.
  2. Stap 2 Meng de pannenkoekmix, melk en ei tot een glad beslag.
  3. Stap 3 Bekleed een bord met keukenpapier en zet apart.
  4. Stap 4 Vul een pan met olie tot 1,5 cm diep en verhit tot 175-190°C.
  5. Stap 5 Doop elk banaanplakje in het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen.
  6. Stap 6 Frituur in de olie gedurende 1-2 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn.
  7. Stap 7 Haal uit de olie en leg op het bord met keukenpapier.
  8. Stap 8 Bestrooi de gebakken bites met poedersuiker.
  9. Stap 9 Serveer met karamelsaus, chocoladesaus of ijs.

Tip

Gebruik net rijpe of zelfs licht groene bananen. Te rijpe bananen worden papperig en zijn moeilijk te verwerken.

Gebruik pannenkoekmix waar je nog eieren en melk aan toe moet voegen, niet het type waar je alleen water bij hoeft te doen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 539 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 7 juli 2024

Tip

Gebruik net rijpe of zelfs licht groene bananen. Te rijpe bananen worden papperig en zijn moeilijk te verwerken.

Gebruik pannenkoekmix waar je nog eieren en melk aan toe moet voegen, niet het type waar je alleen water bij hoeft te doen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 422 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 75 g
waarvan suikers 35 g
Vezels 4 g
Eiwitten 11 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account