Gehaktburger Speciaal

(Nog geen beoordelingen)

Lekker en gemakkelijk dit Broodje Zaterdag. Een smakelijke burger op een knapperig broodje met wat eenvoudige groentjes als bijlage naar keuze.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min
Gehaktburger Speciaal

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE BURGER
  2. VOOR DE BIJLAGE

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de 2 soorten gehakt met sojasaus, honing (of agavesiroop), mosterd, ketchup en gemalen peper naar smaak en eentueel een snufje zout. Kneed alles goed door elkaar.
  2. Stap 2 Vorm er 2 burgers van gelijke grootte van (zie tip) en bak ze op een zacht vuurtje bruin en gaar.
  3. Stap 3 Meng de Philadelphia met de blokjes augurk, maal er wat peper over en verdeel dit mengsel over de 2 onderkanten van de broodjes. Bewaar een beetje voor de bovenkant.
  4. Stap 4 Leg daarop (eigen keuze) plakjes komkommer en radijs en peen.
  5. Stap 5 Daar bovenop komt de burger.
  6. Stap 6 Werk af met enkele ringen rode ui. Besmeer de bovenkant met het restje Philadelphia augurkmengsel .
  7. Stap 7 Serveer de broodjes op een mooi bordje en garneer met wat groentegarnituur naar eigen keuze.

Tip

Is je gehakt wat te vochtig? Meng er wat panko of paneermeel door.

Harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak de broodjes een beetje vochtig en schuif ze 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en de broodjes hebben weer een lekkere krokante korst.

Lekker als lunch.

Met een zelfgemaakt soepje vooraf en een toetje na is het een volwaardige hoofdmaaltijd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 138 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 29 juni 2024

Tip

Is je gehakt wat te vochtig? Meng er wat panko of paneermeel door.

Harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak de broodjes een beetje vochtig en schuif ze 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en de broodjes hebben weer een lekkere krokante korst.

Lekker als lunch.

Met een zelfgemaakt soepje vooraf en een toetje na is het een volwaardige hoofdmaaltijd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 732 kcal
Vetten 43.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 20.2 g
Koolhydraten 61.1 g
waarvan suikers 31.2 g
Vezels 2.1 g
Eiwitten 21.7 g
Zout 3.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account