Lekker en gemakkelijk dit Broodje Zaterdag. Een smakelijke burger op een knapperig broodje met wat eenvoudige groentjes als bijlage naar keuze.
Is je gehakt wat te vochtig? Meng er wat panko of paneermeel door.
Harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak de broodjes een beetje vochtig en schuif ze 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en de broodjes hebben weer een lekkere krokante korst.
Lekker als lunch.
Met een zelfgemaakt soepje vooraf en een toetje na is het een volwaardige hoofdmaaltijd.
Is je gehakt wat te vochtig? Meng er wat panko of paneermeel door.
Harde broodjes verliezen snel hun lekkere krokantheid. Een tip is om ze opnieuw op te warmen in de oven! Maak de broodjes een beetje vochtig en schuif ze 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en de broodjes hebben weer een lekkere krokante korst.
Lekker als lunch.
Met een zelfgemaakt soepje vooraf en een toetje na is het een volwaardige hoofdmaaltijd.
Deze gehaktburger speciaal krijgt een gezondheidsscore van 5 op 10. De aanbevolen volkoren broodjes en de toevoeging van wat groenten zijn positief. Echter, het gebruik van half-om-half gehakt en het bakken in roomboter dragen bij aan een hoger vetgehalte, net als de royale portie roomkaas. De diverse sauzen zoals ketchup, honing en sojasaus, samen met de zoetzure augurken, voegen bovendien extra suikers en zout toe. Hoewel er enkele goede elementen zijn, is er dus ruimte voor verbetering om de maaltijd voedzamer te maken.
Energie | 732 kcal |
---|---|
Vetten | 43.5 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 20.2 g |
Koolhydraten | 61.1 g |
waarvan suikers | 31.2 g |
Vezels | 2.1 g |
Eiwitten | 21.7 g |
Zout | 3.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept