Koolrolletjes Ovenschotel

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze ovenschotel heeft alle ingrediënten van gevulde koolrolletjes, maar is veel makkelijker te maken! Dit basisrecept zal iedereen aanspreken, maar als je van iets meer smaak houdt kun je ook nog geperste knoflook, paprikapoeder, tijm of cayennepoeder toevoegen.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur 20 min
  • Totaal
    1 uur 40 min
Pinterest
Koolrolletjes Ovenschotel
Ovenschotels dateren uit de Romeinse tijd, toen mensen voedsel bereidden in grote potten van aardewerk, de voorlopers van de moderne ovenschaal.

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zorge dat je alle ingrediënten klaar hebt staan.
  2. Stap 2 Verhit een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bak het rundergehakt in de hete pan tot het rul is, ongeveer 5 tot 7 minuten. Giet het vet af.
  3. Stap 3 Meng in een grote kom de kool, tomatensaus, ui, rijst en zout tot 1 geheel. Roer het gebakken rundergehakt erdoorheen. Giet het mengsel in een ovenschaal van 23x34 cm en schenk dan de runderbouillon erover.
  4. Stap 4 Dek af met aluminiumfolie en bak af in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur.
  5. Stap 5 Open de oven, roer het geheel nogmaals door elkaar, dek het opnieuw af en wacht tot de kool zacht is en de rijst gaar is. Ongeveer 20 tot 30 minuten.
  6. Stap 6 Serveer warm en genieten maar!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 612 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 13 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Gemiddeld gezond

Dit gerecht bevat een ruime hoeveelheid kool, wat zorgt voor vezels en vitamines. Echter, het gebruik van witte rijst (in plaats van volkoren), een grote hoeveelheid rundergehakt (mogelijk rijk aan verzadigd vet), en potentieel zoutrijke ingrediënten zoals runderbouillon, tomatensaus en toegevoegd zout, drukken de gezondheidsscore. Het gerecht kan aanzienlijk verbeterd worden door mager rundergehakt, zilvervliesrijst en natriumarme varianten van bouillon en saus te gebruiken.

Energie 352 kcal
Vetten 21 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 26 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 5 g
Eiwitten 17 g
Zout 2.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account