Franse snijbonen met prei, knoflook en een vleugje mosterd

(Nog geen beoordelingen)

Als toevoeging bij deze heerlijke snijbonen heb ik een sjalotje, knoflook en gesnipperde prei gebakken. Verder wat Provençaalse kruiden en mosterd toegevoegd. Weer eens wat anders dan gewone snijbonen.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de snijbonen in weinig water met zout beetgaar. Laat de snijbonen goed uitlekken in een vergiet.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een pan. Bak hierin de sjalot- en de knoflooksnippers glazig.
  3. Stap 3 Voeg de prei en de Provençaalse kruiden hieraan toe en bak deze even mee. (De prei mag niet te zacht worden.) Roer de mosterd erdoor en doe de snijbonen erbij.
  4. Stap 4 Warm alles goed door en breng het geheel op smaak met de roomboter en wat peper.

Tip

Je kunt de kant-en-klare snijbonen ook invriezen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 306 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 24 juni 2024

Tip

Je kunt de kant-en-klare snijbonen ook invriezen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 201 kcal
Vetten 13.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.5 g
Koolhydraten 19.9 g
waarvan suikers 8.2 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 4.7 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account