Verleden week zondag hebben we met onze beste vrienden genoten van de laatste aspergecruise op de Maas van dit seizoen. Al varende kregen we uitleg over een en ander en ondertussen werd een uitstekend 5 gangenmenu geserveerd met natuurlijk asperges in de hoofdrol. Uitzondering het dessert. Dit was zó smaakvol, dat ik ben gaan experimenteren.
Uiteraard kun je goed variëren en andere lekkere toppings bedenken. Bijvoorbeeld stukjes geroosterde pistache.
Geen aceto balsamico in huis? Geen nood. Maak het zelf! 2 el rode balsamicoazijn in een pannetje, 2 el suiker en zachtjes al roerend laten inkoken tot een siroop. In het pannetje laten afkoelen en dan op het ijs.
Uiteraard kun je goed variëren en andere lekkere toppings bedenken. Bijvoorbeeld stukjes geroosterde pistache.
Geen aceto balsamico in huis? Geen nood. Maak het zelf! 2 el rode balsamicoazijn in een pannetje, 2 el suiker en zachtjes al roerend laten inkoken tot een siroop. In het pannetje laten afkoelen en dan op het ijs.
Dit basilicum yoghurtijs scoort een 6. Pluspunten zijn de verse basilicum, olijfolie en aardbeien; deze leveren vitamines, gezonde vetten en vezels. Dit maakt het dessert voedzamer dan standaard ijs. Het kant-en-klare yoghurtijs en de balsamico glazuur bevatten echter meestal veel suiker, wat de score drukt. Het is dus een verfrissende traktatie met gezonde accenten, maar geniet met mate vanwege de suiker.
Energie | 148 kcal |
---|---|
Vetten | 9.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.3 g |
Koolhydraten | 11.7 g |
waarvan suikers | 9.6 g |
Vezels | 1.4 g |
Eiwitten | 5.2 g |
Zout | 0.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Ik kijk uit naar jouw reactie.
Groetjes Lidy.