Zomers Basilicum yoghurtijs

(Nog geen beoordelingen)

Verleden week zondag hebben we met onze beste vrienden genoten van de laatste aspergecruise op de Maas van dit seizoen. Al varende kregen we uitleg over een en ander en ondertussen werd een uitstekend 5 gangenmenu geserveerd met natuurlijk asperges in de hoofdrol. Uitzondering het dessert. Dit was zó smaakvol, dat ik ben gaan experimenteren.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min
Zomers Basilicum yoghurtijs

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Mes
  • Snijplank
  • Blender
  • Dessertcoupes

Bereiding

  1. Stap 1 Haal het ijs uit de vriezer en laat het circa 15 minuten acclimatiseren op het aanrecht. Was ondertussen de basilicum, slinger zoveel mogelijk het water weg en dep droog met keukenpapier.
  2. Stap 2 Pluk de blaadjes van de steeltjes.
  3. Stap 3 Doe de blaadjes in een blender samen met de olijfolie en maal tot een smeuïge substantie.
  4. Stap 4 Roer dit goedje door het yoghurtijs en zet tot gebruik in de vriezer.
  5. Stap 5 Verdeel het ijs over 4 dessertcoupes of schaaltjes, verdeel de stukjes aardbei en werk af met een kneepje aceto balsamico, geniet en sta verbaasd over de heerlijke, verfrissende smaakcombinatie.

Tip

Uiteraard kun je goed variëren en andere lekkere toppings bedenken. Bijvoorbeeld stukjes geroosterde pistache.

Geen aceto balsamico in huis? Geen nood. Maak het zelf! 2 el rode balsamicoazijn in een pannetje, 2 el suiker en zachtjes al roerend laten inkoken tot een siroop. In het pannetje laten afkoelen en dan op het ijs.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 150 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 22 juni 2024

Tip

Uiteraard kun je goed variëren en andere lekkere toppings bedenken. Bijvoorbeeld stukjes geroosterde pistache.

Geen aceto balsamico in huis? Geen nood. Maak het zelf! 2 el rode balsamicoazijn in een pannetje, 2 el suiker en zachtjes al roerend laten inkoken tot een siroop. In het pannetje laten afkoelen en dan op het ijs.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 148 kcal
Vetten 9.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.3 g
Koolhydraten 11.7 g
waarvan suikers 9.6 g
Vezels 1.4 g
Eiwitten 5.2 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
25 juni 2024 om 16:02
Wat een leuk recept Lidy. Ga ik zeker een keer maken. Zet je recept in mijn kookboek nagerechten. Groetjes, Petra
25 juni 2024 om 16:15
Hoi Petra, dankjewel. Het is door de eenvoud zelfs erg lekker.
Ik kijk uit naar jouw reactie.
Groetjes Lidy.