Een gerecht vol fijne groente en kip. Het is wel even een klusje om alle groente te snijden, maar..... als de Römertopf eenmaal in de oven staat heb je er geen omkijken meer naar.
De koude oven is noodzakelijk, want de Römertof zou kapot knappen in een hete oven.
Een Römetopf is dé slowcooker uit de zeventiger jaren. Voor een aantal gerechten gebruik ik 'm nog steeds en dit gerecht was vroeger en nu nog steeds een topper in ons gezin.
De koude oven is noodzakelijk, want de Römertof zou kapot knappen in een hete oven.
Een Römetopf is dé slowcooker uit de zeventiger jaren. Voor een aantal gerechten gebruik ik 'm nog steeds en dit gerecht was vroeger en nu nog steeds een topper in ons gezin.
Deze groenteschotel is een voedzame keuze, boordevol diverse groenten die zorgen voor een rijke aanvoer van vitamines, mineralen en vezels. De kipfilet levert belangrijke magere eiwitten, terwijl de bereiding in de Römertopf het gebruik van extra vet minimaliseert. Aandachtspuntjes zijn de suiker en het zout uit de curryketchup en het bouillonblokje, maar hun bijdrage blijft beperkt bij de aangegeven hoeveelheden en de keuze voor een 'minder zout' variant. Combineer met volkorenrijst voor een optimaal gezonde maaltijd.
Energie | 643 kcal |
---|---|
Vetten | 5.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.3 g |
Koolhydraten | 107.4 g |
waarvan suikers | 8.21 g |
Vezels | 5.7 g |
Eiwitten | 37.8 g |
Zout | 1.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept